Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi epäilee: Autoilija ajoi tahallaan teinipojan päälle suojatiellä Itä-Helsingissä

Poliisi tutkii Meri-Rastilan yliajoa pahoinpitelynä

Kaupunki
 

Henkilöauton kuljettaja saattoi ajoi tahallaan ulkomaalaistaustaisen pojan päälle Meri-Rastilassa Vuosaaren kaupunginosassa. Poliisi tutkii tapausta.

Poika oli ylittämässä Meri-Rastilantietä S-marketin kohdalla perjantaina 20. maaliskuuta kello 8.30. Hän odotti pysähtyneenä jalkakäytävällä, kun metroaseman suunnasta tullut harmaa henkilöauto pysähtyi suojatien eteen ja kuljettaja näytti pojalle, että tämä voi ylittää tien.

Kun poika lähti ylittämään katua, auton kuljettaja lähti liikkeelle ja törmäsi auton keulalla poikaan. Poika kaatui ja auto pysähtyi, mutta kuljettaja jatkoi välittömästi matkaa Ramsinniemen suuntaan.

"Vaikuttaa siltä, että teko olisi ollut tahallinen", sanoo rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta.

Juvosen mukaan autosta ja kuljettajasta ei ole tarkkoja tuntomerkkejä. Pojan mukaan kuljettaja oli 20–40-vuotias mies ja hänellä oli yllään musta pusero.

Poika säästyi vakavilta vammoilta. Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä. Mahdolliset havainnot tapahtuneesta voi ilmoittaa poliisille numeroon 029 5475 568.

Helsingin Lauttasaaressa pelkoa herätti viime ja toissa syksynä suojatiekiihdyttelijä tai -kiihdyttelijät. Ensin jalankulkijoille tietä antaneesta ja heti sen jälkeen kaasua painaneesta miehestä tehtiin useita havaintoja vuoden 2013 syksyllä.

Vastaavanlaisia tapauksia tuli poliisin tietoon myös viime syksynä. Silminnäkijähavaintojen perusteella Lauttasaaressa vaaratilanteita aiheutti iäkäs mies. Poliisi piti mahdollisena, että autoa ajoi kaikissa tapauksissa sama henkilö. Lauttasaaressa kukaan ei jäänyt auton alle eikä poliisi saanut kiihdyttelijää kiinni.

Ruut Tolonen HS
Juho Jokinen HS
Vuosaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat