Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hernesaareen tulee yleinen puusauna

Viiden miljoonan rakennukseen tehdään myös terassi

Kaupunki
 
Avanto arkkitehdit
Havainnekuva näyttää, millainen puusta rakennettavasta Hernesaaren saunasta tulee.
Havainnekuva näyttää, millainen puusta rakennettavasta Hernesaaren saunasta tulee. Kuva: Avanto arkkitehdit

Helsingin Hernesaareen rakennetaan sauna- ja ravintolarakennus, johon on tarkoitus houkutella kaupunkilaisten lisäksi turisteja.

Löyly-työnimellä kulkevan hankkeen taustalla ovat näyttelijä Jasper Pääkkönen ja yrittäjä Antero Vartia.

Ravintolan ja tilaussaunan lisäksi rakennukseen tulee yleinen savusauna ja puusauna.

"On valitettava ja suorastaan surkea tilanne, ettei ulkomaalaisilla ole mahdollisuutta Helsinkiin tullessaan kokea laadukasta suomalaista puusaunaa. Uskon, että tämä tulee olemaan kokemus ja elämys, joka monille jää mieleen yhtenä reissun kärkihetkistä", Pääkkönen sanoo.

"Sauna on kuitenkin se, mistä Suomi tunnetaan maailmalla."

Yhdeksän metriä korkea Avanto arkkitehdit -toimiston suunnittelema rakennus tehdään puusta. Ravintola-kahvilan pinta-ala tulee olemaan 246 neliömetriä ja saunaosaston 332 neliömetriä. Rakennuksen yhteyteen tulee suuri terassi.

Rakennustyöt alkavat huhtikuun alussa. Saunan on määrä valmistua vuoden 2016 keväällä.

Hankkeen kustannusarvio on viisi miljoonaa euroa.

Ajatus sai alkunsa vuonna 2009 Helsingin kaupungin osallistuttua Itämeren risteilymatkailua kehittävään selvityshankkeeseen. Suomen ja Helsingin tulisi raportin mukaan konkretisoida asemansa saunan kotimaana.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikkö Mikko Aho lisää, että sauna- ja ravintolahanke on Hernesaaren rakentamisen pioneeriprojekti ja "alueen sydän". Sen ympärille suunniteltujen puisto- ja asuinalueiden rakennustöiden on tarkoitus alkaa vuonna 2020.

Pääkkönen ja Vartia haluavat palauttaa kaupunkiin palan yleisten saunojen kulttuuria, jossa sauna on kohtauspaikka erilaisille ihmisille.

"Saunoja on ollut Helsingissä ennen paljon. Saunakulttuuri ei ole kadonnut, mutta yleisiä saunoja on vähän. Nyt tämä on kääntymässä", Vartia sanoo.

"Olen vakuuttunut, että siitä tulee kansainvälinen. Siinä on elementtejä, jotka ihmisiä kiinnostavat: puu, sauna, Helsinki, meri."

Ossi Mansikka HS
Länsisatama

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat