Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo tukee hissien rakentamista

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Espoo pyrkii vauhdittamaan hissien rakentamista hissittömiin kerrostaloihin. Hissiurakkaan on mahdollista saada rahallista avustusta.

Espoo on liittynyt valtakunnalliseen Hissi – esteetön Suomi 2017 -hankkeeseen, minkä lisäksi kaupunki on mukana pääkaupunkiseudun hissityöryhmässä.

Jo rakennettuun, hissittömään kerrostaloon tulevan hissin rakentamiseen voi saada avustusta Espoon kaupungin lisäksi myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (Ara).

Kaupungilta on mahdollisuus saada enintään kymmenen prosentin lisäavustus hissin hyväksyttyihin kokonaiskustannuksiin, Aralta 50 prosenttia.

Aloitteen hissin rakentamiseksi voi tehdä kuka tahansa taloyhtiön osakas. Varsinaisesti hankinnasta päätetään taloyhtiön yhtiökokouksessa.

Espoon kaupunki perustelee hissien lisäämisen tarvetta muun muassa arviolla, että hissillisessä talossa iäkäs ihminen voi asua jopa kahdeksan vuotta pidempään kuin hissittömässä talossa.

Ara myöntää avustusta myös muiden liikkumisesteiden poistamiseen, kuten  ulko-ovien automatisointiin ja luiskien rakentamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat