Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapiolan altaassa risteilevät kesällä veivattavat siipiratasveneet

Kiinasta tilatut muoviveneet liikkuvat lihasvoimalla

Kaupunki
 
Henan Wojin Amusement Equipment
Kiinalaistehtaan kuva kertoo, millainen veivivenetyyppi Tapiolassakin tulee käyttöön.
Kiinalaistehtaan kuva kertoo, millainen veivivenetyyppi Tapiolassakin tulee käyttöön. Kuva: Henan Wojin Amusement Equipment

Espoon Tapiolan keskusaltaalle on tulossa kesäksi uudenlaista väriä ja elämää, kun kahvilayrittäjä Eija Eklund tuo vuokrattavaksi veivattavia siipiratasveneitä.

Veneet ovat välillisesti seurausta altaan talvisesta jäädyttämisestä, sillä Eklund pyörittää jääpuutarhaksi nimetyn luistinradan kahvilaa.

Kahvilapaviljonki jää kesäksi paikoilleen, ja kahvilan kesäisiä aktiviteetteja miettiessään Eklund keksi veneilyn. Sopiva venemalli löytyi tuttavan kautta Kiinasta.

Keskusaltaalle tulee kesäksi viisi 1–2 ihmisen istuttavaa venettä.

Kukin vene kantaa 120 kilogramman kuorman, ja liikennöinti tapahtuu lihasvoimin. Polkimien tai airojen sijaan veneessä on kammet, joiden avulla kylkiin kiinnitetyt siipirattaat pyörivät.

"Sillä saa tosi hyvää aerobista liikuntaa haluamallaan tasolla. Etenkin jos kilpailuvietti iskee, maitohapoille menee hetkessä", sanoo samantyyppisiä veneitä Ilmajoella omistava yrittäjä Reijo Laine.

Mika Ranta HS
Tapiolan keskusaltaan jääpuutarha on sulanut tältä kaudelta, mutta kesällä Aarne Ervin suunnittelemien rakennusten ympäröimässä kulttuurimaisemassa veneillään.
Tapiolan keskusaltaan jääpuutarha on sulanut tältä kaudelta, mutta kesällä Aarne Ervin suunnittelemien rakennusten ympäröimässä kulttuurimaisemassa veneillään.

Sekä Laine että Eklund ovat tilanneet veneensä suoraan Kiinasta.

"Tulliasiakirjoissa veneet on merkitty lähinnä kanooteiksi", Eklund kertoo.

Mallilla on eurooppalainen CE-turvallisuusmerkintä.

"Turvatekniikan keskukselle tämä oli vähän ennakkotapaus", kertoo veneiden tuontiin liittyvää paperisotaa pyöritellyt Eklund.

Veneiden valmistus on Eklundin mukaan aloitettu muutama viikko sitten, ja alusten odotetaan saapuvan Suomeen toukokuun puolivälissä. Vesille ne lasketaan touko–kesäkuun vaihteessa heti, kun altaaseen saadaan vettä.

Vuokrattavien veiviveneiden lisäksi allaspaviljongissa toimiva kahvila Hile tarjoaa kesän ajaksi töitä uimahallin kahvilan henkilökunnalle. Tapiolan uimahalli menee tänä kesänä remonttiin. Eklundin yritys vastaa myös uimahallin kahvilasta.


Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat