Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasipalatsin aukiolle ideoidaan toimintaa

Kaupunki
 

Lasipalatsin puoliautio sisäpiha saattaa saada pian elävämmän ilmeen. Sekä kuntalaisen tekemässä aloitteessa että kaupungin omissa suunnitelmissa ideoidaan Lasipalatsille uutta toimintaa.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen esittelee maanantaina 30. maaliskuuta kaupunginhallitukselle kuntalaisen tekemän aloitteen, jossa toivotaan Lasipalatsin sisäpihalle pysyvää ruokamarkkina-aluetta.

Asukkaan aloitteessa ehdotettiin sisäpihalle ympärivuotista pienravintola-aluetta, joka muistuttaisi Wienin kaupungin Naschmarkt-aluetta. Aloitteen tarkoituksena olisi elävöittää nyt ankeaa ja vähäisessä käytössä olevaa sisäpihaa.

Kaupunginjohtaja Pajunen kommentoi esittelyssään kuitenkin, ettei ruokamarkkinatoiminnan sijoittaminen sisäpihalle ole mahdollista tilanpuutteen vuoksi. Lasipalatsin sisäpihalle on nimittäin jo kaavailtu paljon uutta toimintaa ja rakennelmaa.

Parhaillaan esimerkiksi valmistellaan asemakaavan muutosta taidemuseota varten. Museon rakentamisen pitäisi alkaa tänä vuonna. Suunnitelmissa on, että osa Lasipalatsin aukiosta muutetaan Amos Andersonin taidemuseon näyttelytiloiksi. Aukiolle tulee myös museon kattoikkunarakenteita.

Lisäksi tilaa tarvitaan Pisararautatien keskusta-aseman sisäänkäyntiä varten. Osa aukiosta varataan kaupunki- ja kulttuuritapahtumia ja yleistä oleskelua varten. Sen sijaan ulkotarjoilualuetta, jolle ravintoloiden terassit levittäytyvät, on tarkoitus pienentää.

Pajunen mainitsee kuntalaisen aloitteen olevan kiinnostava ja kannatettava, vaikkakin jollain muulla keskustan alueella. Tällaisia alueita voisivat esityksen mukaan olla esimerkiksi Vaasanpuistikko, Rautatientori, Kasarmintori tai Kansalaistori.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat