Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autoilun suosio laskee pääkaupunkiseudulla

Bussin ja metron suosio on kasvanut, raitiovaunun käyttö on vähentynyt

Kaupunki
 

Yhä harvempi helsinkiläinen liikkuu kaupungissa autolla. Helsingin liikennekäytössä olevien henkilöautojen määrä tuhatta asukasta kohden on laskenut jopa yhdeksän prosenttia vuoteen 2007 verrattuna.

Autojen määrä onkin pysynyt samana väkiluvun kasvusta huolimatta. Viime vuoden lopussa Helsingissä oli liikennekäytössä 235 000 autoa. Tiedot selviävät Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston julkaisemasta raportista.

Autoliikenteen määrä koko Helsingissä on pysynyt ennallaan, mutta alueellisia eroja on. Esimerkiksi kantakaupungin ja keskustan autoliikenne on vähentynyt. Kaupungin rajalla autoliikenne on taas kasvanut. Tämä kehitys on ollut nähtävissä koko 2000-luvun: keskustassa autoillaan entistä vähemmän, esikaupunkialueilla autoillaan entistä enemmän.

Silti koko pääkaupunkiseudulla autoillaan muuta Suomea vähemmän. Kun pääkaupunkiseudulla liikennekäytössä olevia autoja on noin 380 tuhatta asukasta kohden, koko Suomessa vastaava luku on noin 470 tuhatta. Sekä koko Suomessa että pääkaupunkiseudulla autoliikenteen määrä on edellisvuoteen nähden pysynyt suunnilleen ennallaan.

Helsingin kantakaupungin rajan ylittää molemmat suunnat yhteen laskien yli 870 000 henkilöä arkivuorokaudessa. Suurin osuus, lähes 60 prosenttia, liikkuu joukkoliikennettä käyttäen. Tämä osuus on kasvanut viime vuosiin verrattuna.

Bussin ja metron suosio on kasvanut, raitiovaunun käyttö taas on vähentynyt. Keskustaan päin siirryttäessä joukkoliikenteellä ja polkupyörällä liikkuvien osuus kasvaa ja henkilöautolla matkustavien määrä vähenee.

Viime kesän viileä sää verotti pyöräilijöiden määrää. Viime kesäkuussa pyöräilijöitä oli selvästi vähemmän kuin kesäkuussa 2013.

Niinä päivinä kun sää oli suotuisa, palasi pyöräilijöiden määrä hetkeksi entiselle tasolleen.

65 prosenttia kesäkuussa tarkkailluista pyöräilijöistä käytti pyöräilykypärää. Naiset käyttävät kypärää hieman enemmän kuin miehet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat