Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asukasyhdistys esittää Hakaniemen sillan tilalle tunnelia

Sillan alle jäävät rannat halutaan asukkaiden käyttöön

Kaupunki
 

Kruununhaan asukkaat esittävät nykyisen Hakaniemen sillan korvaamista tunnelilla.

Tunneli veisi liikenteen meren alle Kruununhaan Pohjoisrannassa ja Merihaassa. Näin Kruununhaan asuinalue rauhoittuisi, kuvailee Kruununhaan asukasyhdistyksen hallituksen jäsen Jussi Heinämies.

Liikenne nykyisellä sillalla aiheuttaa paljon melua Kruununhakaan. "Silta on niin korkealla, että se tuo melun suoraan asuntoihin."

Vuonna 1961 valmistunut Hakaniemen silta on huonokuntoinen. Kaupunkisuunnitteluvirasto on suunnitellut paikalle nykyistä matalampaa ja kevyempirakenteista siltaa. Kaupunki haluaa saada leveän ja korkean sillan alle jäävät ranta-alueet asuntorakentamiseen. Nykyiset, tilaa vievät ajorampit on tarkoitus korvata tasoliittymillä.

Kruununhaan asukasyhdistykset haluaisivat asuinalueensa rannat virkistyskäyttöön.

"Rantaan voisi tulla vaikka kahviloita ja kevyt silta jalankulkijoille ja pyöräilijöille", Heinämies kuvailee. Kaupunkisuunnitteluvirasto pitää tunnelivaihtoehtoa epärealistisena.

Kruununhaan asukasyhdistys on ollut tyytymätön kaupungin tapaan vastata aloitteeseen. Kaupunginsuunnitteluvirasto on vastannut tuoreeseen aloitteeseen täsmälleen samalla tekstillä kuin vuonna 2013 tehtyyn Merihakaseuran tunnelialoitteeseen.

"Aiomme vaatia, että kaupunki käsittelee aloitteemme, kuten se pitää käsitellä. Vanha tunneliehdotus kulki eri kohdassa", Kruununhaan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Veli-Heikki Klemetti sanoo.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee Kruununhaan asukasyhdistys ry:n ja Stadin rantaryhmän aloitetta maanantaina.

Lopullisen ratkaisun Hakaniemen sillan kohtalosta tekee aikanaan kaupunginvaltuusto.

Kaisu Moilanen HS
Kruununhaka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat