Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tällainen on tulevaisuuden koulu

Kaupunki
 

Koulujen tulevaisuusraportissa lähdetään liikkeelle näistä kolmesta tavoitteesta.

1 Tulevaisuuden taidot ja hyvinvointi Koulun pitäisi valmistaa lapsia ja nuoria tulevaisuuden ammatteihin, joita ei vielä edes tiedetä. Siksi oppiminen ei enää voi olla pelkkää valmiin tiedon pureskelua, vaan lapsia ja nuoria pitäisi innostaa enemmän esimerkiksi kriittiseen ajatteluun.

Helsingissä etenkin toisella asteella on jo kokeiltu oppiaineiden rajoja ylittävää ilmiöoppimista. Tämä yleistyy, mutta erilliset oppiaineet eivät katoa kokonaan.

Lasten ja nuorten hyvinvointiin ja itseluottamukseen luvataan tarjota enemmän rakennusaineita. Oppimisen luvataan olevan yksilöllistä, mutta myös oppimisen ohjausta halutaan vahvistaa.

2 Oppimisen ilo ja yhdessä tekeminen Kouluissa pitäisi olla lupa kokeilla uutta – ja myös välillä epäonnistua. Myös oppilaat ja opiskelijat suunnittelevat toimintaa. Koulut pyrkivät viestimään avoimemmin ja verkostoitumaan sekä muiden julkisten laitosten että esimerkiksi yritysten kanssa. Koulun ulkopuolella opittuja taitoja voi ottaa osaksi tutkintoa, ja myös valinnaisuutta luvataan lisätä sekä omasta koulusta että kauempaa.

Myös kansainvälisyys on yksi iso teema.

3 Digitaalisuus ja oppimisympäristön muutos Helsinki aikoo sijoittaa mobiililaitteisiin oppilaille ja opiskelijoille kolmen vuoden aikana yhteensä lähes 20 miljoonaa euroa. Myös koulujen tietoverkkojen parantamiseen ja opettajien koulutukseen tarvitaan rahaa. Omien laitteiden käyttö on myös sallittu.

Tällä hetkellä Helsingin peruskouluissa ja lukioissa on keskimäärin yksi tietokone kolmea opiskelijaa kohden. Ammattioppilaitoksissa on kone kahdelle opiskelijalle. Osa laitteista on vanhentuneita. Mobiileja laitteita halutaan myös siksi, että tietotekniikan pitäisi olla luontevasti osa kaikkea opetusta.

Jokaisella oppilaalla olisi tarkoitus tulevaisuudessa olla oma sähköinen portfolio.

Koulutiloja remontoidaan vähitellen tiloiltaan joustavammiksi, mutta koulun pitäisi samalla laajentua koko kaupunkiin. Helsingin kouluja yllytetään lähtemään entistä enemmän ulos luontoon ja kaupunkiin oppimaan asioita paikan päällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat