Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunta hyväksyi Porkkalan kansallispuiston

Metsähallituksen mukaan puistoon ei ole rahaa

Kaupunki
 

Kirkkonummen kunta hyväksyi maanantaina uuden kansallispuiston perustamisen Porkkalaan. Kansallispuistoista vastaavan Metsähallituksen johto painaa kuitenkin jarrua: uuteen puistoon ei ole rahaa.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti äänestysten jälkeen tukea kansallispuiston perustamista. Kunnanhallituksen sihteerin Ulla Gahmbergin mukaan puistoa ovat vastustaneet etenkin maanomistajat ja viljelijät.

"He pelkäävät, että normaalielämästä omilla mailla saattaisi tulla luvanvaraista."

Kunnan saamissa kannanotoissa puiston perustamista ovat kannattaneet muun muassa yrittäjäyhdistys, luontojärjestöt ja noin 1 400 yksityishenkilöä.

Vastustavalla kannalla on ollut noin 400 yksityishenkilöä sekä muun muassa tienhoitokuntia ja riistanhoitoyhdistys.

Kansallispuistoissa ei saa metsästää, ja lisääntyvän kävijämäärän on pelätty rasittavan alueen teitä, luontoa ja ihmisiä.

Tiistaina epäilevälle kannalle ilmoittautui myös kansallispuistoista vastaavan Metsähallituksen pääjohtaja, MTK- ja keskustataustainen Esa Härmälä.

"Kansallispuiston perustaminen Porkkalaan vuonna 2017 ei ole realistista, olipa silloin itsenäisyyden juhlavuosi tai ei", Härmälä sanoo Hufvudstadsbladetissa.

Härmälä perustelee nihkeyttään rahalla. Porkkalanniemen kansallispuiston perustaminen maksaisi noin miljoona euroa ja käyttökustannukset olisivat noin 80 000 euroa vuodessa.

Nuuksion ja Sipoonkorven rahanreikien lisäksi Härmälä viittaa hankkeisiin Suomenlinnan ja Santahaminan välissä sijaitsevilla Vallisaarella ja Kuninkaansaarella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat