Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki pyrkii yhdistämään kouluja hallinnollisesti

Kaupunki
 

Helsingin kouluverkosta on syntynyt lopullinen päätös. Kaupunginhallitus hyväksyi palveluverkon isoja linjoja koskevan päätösehdotuksen maanantaina, mutta teki samalla useita lievennyksiä.

Suomenkielinen perusopetus pyritään hallinnollisilla yhdistämisillä kokoamaan yhtenäisiin peruskouluihin, joissa on kaikki vuosiluokat ykkösestä yhdeksänteen. Hallinnollinen yhdistäminen tarkoittaa, että esimerkiksi naapurikouluille voi tulla yhteinen rehtori. Hallinnollisesti yksi koulu voi toimia useassa rakennuksessa.

Toiselle asteelle ja ruotsinkielisille peruskouluille ja päiväkodeille linjauksissa on myös asetettu ihanteelliset oppilasmäärät, suomenkielisten peruskoulujen kohdalla tarkka luku otettiin jo aiemmin pois.

Esittelijä lisäsi tekstiin Pilvi Torstin (sd) ja Laura Rissasen (kok) ehdotuksesta, että hallinnollisten yhdistämisten kohdalla selvitetään aina esimerkiksi lapsivaikutukset ja taloudelliset vaikutukset erikseen. Asukkaiden ja vanhempien osallisuutta päätöksentekoon luvattiin lisätä.

Ruotsinkielisen päiväkodin ihannekokona säilyi 63, mutta tekstiin lisättiin sanat "lähtökohtaisesti vähintään" eli määrästä voidaan vielä poiketa.

Toisessa ehdotuksessa lisättiin vielä, että palveluverkkopäätöksessä on kyse yleisistä suuntaviivoista. Yksittäisistä toimipisteistä luopumisista ja niiden yhdistämisistä päätetään erikseen.

Käytännössä tämä tarkennus ei aiheuta mitään dramaattista. Opetusvirasto on jo aiemmin korostanut, että koulujen mahdollisista hallinnollisista yhdistämisistä päätetään jokaisesta erikseen kuten tähänkin asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat