Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmeniä puita kaadetaan pyöräkaistojen takia Mannerheimintieltä

Kaupunki
 
Pete Aarre-Ahtio
Mannerheimintiellä on Hakasalmen huvilan kohdalla vantteria puita.
Mannerheimintiellä on Hakasalmen huvilan kohdalla vantteria puita. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Katuremontti on viemässä Helsingin Mannerheimintien varrelta kymmeniä isoja puita lähivuosina. Syynä on pyöräkaistojen rakentaminen: ajoradan vierelle suunnitellut pyöräkaistat vaativat katualueen leventämistä, jolloin nykyiset puut joutuisivat väistymään.

Mannerheimintielle suunnitellut pyöräkaistat eivät ole toistaiseksi herättäneet yhtä rajua kuohuntaa kuin vastaavat väylät, joita on kaavailtu Mechelininkadulle. Tiistai 31. maaliskuuta on viimeinen päivä kommentoida Mannerheimintien katusuunnitelmaa. Projektinjohtaja Juha Väätäinen Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osastolta kertoi tiistaina iltapäivällä, että kommentteja ja parannusehdotuksia oli tullut vasta muutamia.

"Niitä on tullut noin kymmenesosa siitä, mitä Mechelininkadun pyöräkaistoista tuli", Väätäinen sanoo.

Lähiasukkaiden vähäisempi vastarinta johtuu Väätäisen mukaan siitä, ettei Mannerheimintieltä ole häviämässä pysäköintipaikkoja pyöräilijöiden tieltä siinä määrin kuin Mechelininkadulla.

Sanomista luulisi tosin tulevan siitä, että katuremontti sisältää suunnitelman kymmenien lehmusten kaatamisesta. Projektipäällikkö Petra Rantalainen rakennusviraston katu- ja puisto-osastolta rauhoittelee, ettei syytä huoleen ole, vaikka saha alkaisi tulevaisuudessa laulaa railakkaasti Töölössä.

"Puut eivät ole ainakaan vähenemässä", Rantalainen kertoo.

Monet nykyisistä puista ovat Rantalaisen mukaan erittäin huonossa kunnossa, ja vanhimmat niistä ovat peräisin 1930-luvulta.

Kaadettujen lehmusten tilalle ei ole tarkoitus laittaa mitään pieniä taimia, vaan katupuiksi jo valmiiksi kasvatettuja puita. Uudet puut ovat tulossa hieman eri paikkoihin kuin vanhat.

Katusuunnitelma menee seuraavaksi yleisten töiden lautakunnan käsiteltäväksi. Rakennustyöt on mahdollista aloittaa, mikäli suunnitelma hyväksytään.

Mitään rakentamisaikataulua ei kuitenkaan ole projektinjohtaja Juha Väätäisen mukaan vielä suunniteltu.

Mannerheimintielle suunnitellaan Postikadun ja Paavo Nurmen tien väliselle katuosuudelle yksisuuntaisia pyöräteitä kadun molemmille puolille. Remontti on iso, sillä samalla on tarkoitus paitsi uusia puuistutukset myös korjata kadun painumia sekä uusia raitiotiet ja kadun alla oleva kunnallistekniikka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat