Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskinäinen kyräily hajottaa rivit Vantaalla

Kaupunki
 

Vantaan kokoomuksen sisäinen hajaannus on ollut yleisenä puheenaiheena poliittisissa piireissä jo pitkään. Vantaalaiset eivät ehkä tajua, että he ovat puheenaihe myös naapurikunnissa.

Taannoin eräs helsinkiläispoliitikko rinnasti Vantaan kokoomuksen saippuaoopperaan, missä mäkiset ja anti-mäkiset ottavat yhteen.

Tapani Mäkisen vahva asema on ollut osasyy kokoomuksen hajaannukseen, mutta syitä on muitakin.

Viimeisen vuoden aikana Vantaan kokoomuksessa on oltu eri mieltä kunnallisjärjestön rahankäytöstä, kirjanpidosta, tositteista ja hankintavaltuuksista.

Kokoomuksen kunnallissihteeri Kim Zilliacus on yksi poliisitutkinnan kohteista Vantaan Kehäyhtiöiden epäselvyyksissä. Zilliacus on toiminut yhtiöiden hallitusten puheenjohtajana.

Sisäisiä paineita on lisännyt Uudenmaan piirin eduskuntavaaliehdokkaitten asettelu. Moni ehdokkaaksi mielinyt jäi pettyneenä rannalle.

Puolue ei harrasta demarien tapaan jäsenäänestystä, vaan erillinen vaalitoimikunta valitsee ehdokkaat parhaan mahdollisen vaalituloksen toivossa. Ei liikaa yrittäjiä, sopivasti nuoria, sopivasti naisia ja kuntakohtaiset kiintiöt edellisten vaalien tuloksen mukaisesti.

Valintaprosessi ei ole läpinäkyvä ja jättää tilaa jälkipuheille. Katkeruus on purkautunut monin tavoin sekä kulissien takana että julkisuudessa.

Yleinen hajanaisuus ei ainakaan auta Vantaan kokoomusta vaalimenestykseen, kun puolueelle muutenkin ennustetaan takapakkia.

Jonkinlainen jäsenkato on ilmeisesti menossa, vaikka kukaan ei pysty lyömään numeroita pöytään. Viimeksi Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Jukka T. Salminen erosi Tikkurilan kokoomuksesta ja liittyi espoolaiseen yhdistykseen. Salmisen mukaan kyse on normaalista paikkakunnalta muuton tuomasta ratkaisusta.

Toisaalta Salmisen työ ja virka pysyvät Vantaalla, joten vaihto ei olisi ollut aivan välttämätöntä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat