Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vermosta voi tulla pelastus hallikadolle

Espoon jäähalleista kolme on tiensä päässä. Vermoon on vireillä keskus, joka kelpaisi harrastajille.

Kaupunki
 
Kari Pullinen
Espooseen saisi jääkiekkojunioreiden Teemu Heinon (edessä) ja Emil Hakaraudan mielestä mielellään rakentaa lisää jäähalleja. "Vermoonkaan matkustaminen ei haittaisi, meillä on jo treenejä Leppävaarassa", Heino mietti keskiviikkoiltana Matinkylän hallissa.
Espooseen saisi jääkiekkojunioreiden Teemu Heinon (edessä) ja Emil Hakaraudan mielestä mielellään rakentaa lisää jäähalleja. "Vermoonkaan matkustaminen ei haittaisi, meillä on jo treenejä Leppävaarassa", Heino mietti keskiviikkoiltana Matinkylän hallissa. Kuva: Kari Pullinen

Espoolaisen jäähallin edusta kuhisee väkeä. Kanttiinissa on keskiviikkona alkuillasta tuskin vapaata pöytää. Kaukalossa taitoluistelijat pyörivät samalla, kun pikkuharrastajat venyttelevät sen laidalla.

Matinkylän maineikas "Jäälato" on kovassa käytössä, vaikka kuntotutkimukset ovat juuri osoittaneet sen olevan liki käyttöikänsä päässä. Sama tilanne on kahdessa muussa kaupungin harjoitusjäähalleista, Espoonlahdessa ja Laaksolahdessa.

Espoon kiekkoilun tuki -yhdistys on aikeissa rakentaa korvaajaksi Perkkaalle Vermo-areenaa. Sinne tulisi kolme kenttää.

Kaupunki on myöntänyt yhdistyksen hallilainalle omavelkaisen takauksen.

Espoon kiekkoseurojen yhteinen yhdistys vastaa kenttävuorojen jakamisesta sekä kiekkoilijoille että taitoluistelijoille.

Vermoon muutto ei näyttäisi olevan nuorille harrastajille maailmanloppu.

Keskiviikkoillan pikakierros Matinkylässä osoittaa, että sekä taitoluistelijat että kiekkojuniorit kulkevat harjoituksissa jo nyt pitkin kaupunkia. HS:n tavoittamilla nuorilla on harjoituksia Matinkylää useammin Leppävaarassa Reebok-areenalla.

Helsingin Eirassa asuva taitoluistelija Alexandra Sandström, 16, kertoo kulkevansa puolen tunnin bussimatkan mielellään.

"En haista Matinkylän sisäilmassa mitään outoa. Harkkoja on ollut Vuosaaressa ja Laaksolahdessakin, joten ei Vermoon muuttokaan haittaisi."

Kevätkauden loppuun Matinkylässä jatketaan nykymalliin. Sitten sisäilmaa parannetaan hätäkorjauksin. Rapistuva halli on lähivuosina purku-uhan alla.

"Jos ilmenee isompaa korjaustarvetta, entisen Kiekko-Espoon Jäälatonakin tunnettu halli on pantava kiinni. Peruskorjaaminen ei ole enää taloudellisesti järkevää", sanoo kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Ikävalko.

Perkkaan Vermo-areenan rakentamista mutkistaa tonttiriita. Kaupunki lupasi hallille edullisen vuokratontin. Se oli määrä lunastaa valtiolta.

Valtion kiinteistöyhtiö Senaatti-kiinteistöt ei hyväksynyt lunastusehtoja, ja nyt kiista on korkeimmassa oikeudessa.

"Ratkaisu tulee aikaisintaan syksyllä", kertoo Espoon kiekkoilun tuen toiminnanjohtaja Jari Nyberg.

Edes Vermo-areena ei riitä yksin korjaamaan Espoossa vallitsevaa pulaa jääkentistä. Yhdistys metsästää uusia hallitontteja rakennusliikkeiden kanssa niin Espoosta kuin sen ulkopuoleltakin.

Kiekkoileva nuoriso kaipaisi kipeästi helpotusta hallivuorojen niukkuuteen. Taitoluistelijat joutuvat sinkoilemaan jopa kesken koulupäivän aikaisiin vuoroihinsa. Välillä kiekkopelin takia harjoitukset on peruttu.

Blues-jääkiekkoseuran nuoret edustajat taas kuvaavat, mitä myöhäiset vuorot teettävät.

"Jääaikoja on vähän, enkä aina nuku kunnolla, kun pääsen treeneistä kotiin vasta illalla kymmenen jälkeen", kertoo Emil Hakarauta, 14.

Seurakaveri Teemu Heino, 14, nyökkää tarmokkaasti vieressä Matinkylän hallin katsomossa.

Taitoluistelijoiden valmentaja Henna Hietala taas pitäisi liikunnan harrastamisessa olennaisena, että harjoituksiin pääsee kävellen tai pyörällä eikä aina vanhempien autokyydillä.

"Matinkylässä nenä vuotaa ja on pölyistä. Terveydellä ei pidä leikkiä, mutta mitä jos Vermoon keskittäminen vaikuttaisi harrastajamääriin?" Hietala aprikoi.

Kaisa Hakkarainen HS
Katja Kuokkanen HS
Matinkylä

Kari Pullinen
Helsinkiläisellä Alexandra Sandströmillä olisi vireillä olevaan Vermon jäähalliin lyhyempi matka kuin Matinkylään. "Mutta Matinkylän halli on niin kiva, että olisi sääli purkaa se."
Helsinkiläisellä Alexandra Sandströmillä olisi vireillä olevaan Vermon jäähalliin lyhyempi matka kuin Matinkylään. "Mutta Matinkylän halli on niin kiva, että olisi sääli purkaa se."
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat