Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin käräjäoikeus määräsi vankeutta raiskauksesta Ruskeasuolla

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Ruskeasuo. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Varun Pamboo Sharman kahdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen raiskauksesta, joka tapahtui Helsingissä vuoden 2013 toukokuussa.

Tapaukseen liittyen käräjäoikeus myös tuomitsi toisen henkilön vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannosta raiskaukseen.

Tuomion mukaan Sharma tapasi raiskauksen uhrin ravintola Aussie Barissa Helsingin keskustassa, minkä jälkeen tämä vei naisen asunnolleen Helsingin Ruskeasuolle.

Ravintolassa nainen oli jäänyt odottamaan vessaan lähtenyttä ystäväänsä. Pian nainen huomasi, että hänen olutlasinsa oli puolivälissä ja yhtäkkiä hän lähti kaatumaan taaksepäin. Hänen olonsa muuttui todella sekavaksi. Mahdollisesta huumausaineesta ei lääkärintarkastuksessa kuitenkaan löytynyt näyttöä.

Ravintolan valvontakameratallenteesta näkyy, kuinka nainen ja Sharma poistuvat ravintolasta Sharman pitäessä naisesta kiinni kaksin käsin hieman puolenyön jälkeen. Tämän jälkeen kaksi tuomittua ja asianomistaja päätyivät Sharman asunnolle, jossa raiskaus tapahtui.

Käräjäoikeus totesi, että ennen raiskausta Sharma ja toinen tuomittu riisuivat naisen ja estivät tätä pukeutumasta.

Tuomion mukaan Sharman olisi pitänyt ymmärtää naisen reaktioista ja eleistä, ettei tämä halunnut yhdyntää. Toisen tuomitun on puolestaan pitänyt tietää, mitä Sharma aikoo tehdä.

Osapuolten kertomukset tapahtumien kulusta olivat ristiriitaisia.

Sharma on kiistänyt syyllisyytensä raiskaukseen. Hänen mukaansa yhdyntä tapahtui yhteisymmärryksessä. Myös toinen tuomittu kiisti syyllisyytensä.

Tuomitut velvoitettiin myös yhteisvastuullisesti korvaamaan asianomistajalle kärsimyksestä 4 500 euroa korkoineen sekä 80 euroa hävinneestä rannekellosta. Heidät velvoitettiin myös korvaamaan asianomistajan avustajan palkkio 2 727,63 euroa korkoineen, asianomistajan ansiomenetyksestä koituneita kuluja 121,90 euroa sekä todistajan päivärahan 18 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat