Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harva yrittää väärentää tekstiviestilippua

Harva matkustaja yrittää väärentää tekstiviestilippua – toisin kuin Tukholman joukkoliikenteessä

Kaupunki
 

Matkustajien lippuväärennökset eivät ole ongelma pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä.

Suur-Tukholman joukkoliikenteessä Ruotsissa käytetyistä tekstiviestilipuista sen sijaan useampi kuin joka kolmas on väärennös.

Asiasta uutisoi Dagens Nyheter, jonka mukaan liputtomista matkustajista ylipäänsä aiheutui viime vuonna 250 miljoonan kruunun eli yli 27 miljoonan euron rahanmenetys liikennöitsijä SL:lle.

Helsingin seudulla ei ole yhtä pahaa ongelmaa, kerrotaan Helsingin seudun liikenteen (HSL) matkalippujen tarkastusyksiköstä.

"Kyllä väärennettyjä tekstiviestilippuja täälläkin esiintyy, muttei kuitenkaan missään nimessä niin suurissa määrin kuin esimerkiksi Tukholmassa tai Kööpenhaminassa." Näin kuvailee HSL:n edustaja. Hän ei halua kommentoida lippuasioita nimellään aiemmin tulleiden uhkauksien vuoksi.

Väärennöksiä ei HSL:n mukaan tule vastaan edes viikoittain.

Tukholman ja HSL-alueen tekstiviestilippujen niin sanotut turvallisuustekijät poikkeavat toisistaan, mikä voi vaikuttaa väärennösten määrään. Se ei ole kuitenkaan olennaisin seikka.

"Asenne on hyvin erilainen Suomessa", HSL:n asiantuntija sanoo.

Joukkoliikenteen suosion lisäämistä Euroopassa tavoittelevan Best-projektin tuoreimman tutkimusraportin mukaan kaksi prosenttia helsinkiläisistä pitää joukkoliikenteessä liputta matkustamista täysin hyväksyttävänä. Ero esimerkiksi Kööpenhaminaan on hurja: siellä sallivalla kannalla on 16 prosenttia kaupunkilaisista.

Tukholmassa osuus on neljä prosenttia.

Tutkimuksen mukaan Tukholmassa 14 prosenttia joukkoliikenteen käyttäjistä matkustaa toisinaan pummilla. Helsingin vastaava prosenttiluku on viisi.

Väärennetyn tekstiviestilipun kanssa matkustamisesta voi aiheutua muitakin seuraamuksia kuin 80 euron tarkastusmaksu.

Poliisi tutkii tapauksia väärennysrikoksina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat