Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehyskunnat muodostuvat pienistä kylistä

Kaupunki
 

Kehyskunnissa ollaan hyvin kotiseuturakkaita. Rakkaus syntyy kylää, ei välttämättä kuntaa kohtaan, tutkija Harri Nyman sanoo. Hän on tutkinut paikallisuutta ja kotiseuturakkautta Keski-Uudellamaalla Karvanopat ja Kaukametsä -tutkimushankkeessaan.

Harva tuntee suurta lämpöä Tuusulan kuntaa kohtaan, mutta Hyrylän tai Kellokosken asioihin suhtaudutaan jopa kiihkeästi.

Kaikilla kylillä on erilainen identiteetti, Nyman sanoo.

"Rajamäen ja Klaukkalan välillä on ties kuinka kauan jatkunut pieni sota. Paikkakunnat ovat muun muassa kisailleet siitä, kumpi kylä on suurempi. Nyt Klaukkala on mennyt Rajamäen ohi."

Se, missä ihminen elää tärkeät vaiheet elämässään, kuten nuoruuden, jättää pysyvät jäljet minäkuvaan, sanoo Nyman. "Sinne myös herkästi palataan takaisin asumaan."

Toinen herkkä vaihe on perheen perustaminen. "Side omaan kotipaikkaan saattaa kasvaa hyvin vahvaksi, kun lapsia kasvatetaan yhdessä."

Sitoutuminen omaan kotipaikkaan näkyy Nymanin mukaan myös sosiaalisessa mediassa.

"Ne paikkakunnat, joissa vallitsee vahva paikallistunne ja yhdessä tekemisen meininki, ovat myös hyvin aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Hyvä esimerkki on Kerava, jossa järjestetään erilaisia tempauksia vapaaehtoisvoimin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat