Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi takavarikoi auton huumaantuneena ajaneelta Espoossa

Miestä on epäilty yhteensä 66 rikoksesta vajaan vuoden aikana

Kaupunki
 

Poliisi on takavarikoinut BMW-merkkisen auton mieheltä, jonka epäillään ajelleen huumeiden vaikutuksen alaisena Espoossa. Sama mies on kärynnyt ratista jo 18 kertaa vuoden aikana.

Tuorein tapaus paljastui 9. maaliskuuta. Poliisipartio oli havainnut jo entuudestaan hyvin tuntemansa miehen autoilemassa Espoossa. Ajokortiton mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumetestin mukaan hän oli käyttänyt amfetamiinia.

Mies myös myönsi amfetamiinin käytön heti ajon jälkeen, mutta ei enää kuulusteluissa halunnut puhua aiheesta.

Poliisi on takavarikoinut miehen auton, mikä on suhteellisen poikkeuksellista Suomessa.

"Kyllä näitä tehdään, mutta on takavarikointi aika harvinaista", kertoo rikoskomisario Kari Siivo Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Takavarikoinnista päätti poliisi. Asiasta keskusteltiin Siivon mukaan syyttäjän kanssa, ja myös tämä piti toimenpidettä perusteltuna.

"Syyttäjä vaatii sitten pääkäsittelyssä autoa valtiolle menetetyksi."

Noin 3 000 euron arvoiseksi arvioitu BMW ei siis ole jäämässä vain väliaikaisesti omistajansa ulottumattomiin. Auton arvo voi Siivon mukaan vaikuttaa siihen, ryhtyvätkö viranomaiset takavarikointiin. Näin ei tehdä, mikäli siitä aiheutuisi kohtuuttoman suuri taloudellinen menetys.

"100 000 euron Mersua ei ehkä takavarikoitaisi", Siivo havainnollistaa.

Noin 40-vuotiasta miestä epäillään useista muistakin rikoksista kuin rattijuopumuksista. Hän on poliisin mukaan epäiltynä osallisuudesta 66 rikokseen viimeisten 11 kuukauden aikana.

Rikosnimikkeiden joukossa on muun muassa törkeä huumausainerikos, sillä miehen autosta ja asunnosta löytyi suuri määrä Subutexia. Lisäksi epäillyn hallusta takavarikoitiin rikoshyötynä lähes 7 000 euroa käteistä rahaa, jonka epäillään olevan peräisin huumeiden myynnistä.

Poliisi epäilee miestä lisäksi useista näpistyksistä, huumausaineen käyttörikoksista, laittomasta uhkauksesta sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Epäilty on vangittu Espoon käräjäoikeuden päätöksellä rikosten jatkamisvaaran vuoksi.

Esitutkintamateriaali lähetetään syyteharkintaan siten, että syyte voidaan nostaa viimeistään 20. toukokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat