Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päättäjät pohtivat taas vegaaniruoan tarjoamista Helsingin päiväkodeissa – hinta 1 000 euroa lasta kohden vuodessa

Päiväannos maksaisi 4,80 euroa tavallista ruokaa enemmän

Kaupunki
 
Helsingin varhaiskasvatuslautakunta miettii tiistaina, sopiiko vegaaniruoka päiväkoteihin.
Helsingin varhaiskasvatuslautakunta miettii tiistaina, sopiiko vegaaniruoka päiväkoteihin.

Vegaaniruoan tarjoaminen Helsingin päiväkodeissa lisäisi ruokakustannuksia 4,80 euroa päivässä vegaaniruokailijaa kohden. Tällä hetkellä aamupalan, lounaan ja välipalan yhteishinta on 7,26 euroa päivässä.

Näin ollen yhden lapsen vegaaniaterian kustannukset vuodessa olisivat 1 080 euroa, minkä lisäksi palveluntuottajan aloituskustannus olisi noin 10 000 euroa.

Helsinki ei tarjoa vegaaniruokaa päiväkodeissaan.

Tilannetta voisi tarvittaessa arvioida uudelleen, sanotaan varhaiskasvatusviraston lautakunnalle laatimassa lausuntoehdotuksessa, josta myös vegaaniruoan kustannukset käyvät ilmi. Virasto kuitenkin muistuttaa, että vegaaniruokavalioon sopivien ruokatuotteiden kehittäminen vaatisi aikaa ja rahaa.

Taustalla on kaupunginvaltuutettu Leo Straniuksen (vihr) vegaaniruokaa puoltava valtuustoaloite, josta varhaiskasvatuslautakunta lausuu kaupunginhallitukselle mielipiteensä tiistaina.

Lautakunta lausui asiasta ensimmäisen kerran marraskuussa, mutta kaupunginhallitus palautti asian valmisteluun.

Se halusi tarkemman arvion vegaaniruoan kustannuksista sekä arvion sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2015 valmistuvien ravitsemussuositusten vaikutuksesta.

Virkamiesten lausuntoehdotuksen mukaan valtion ravitsemusneuvottelukunta ei kuitenkaan anna tarkempaa ennakkotietoa uusien suositusten aikataulusta tai sisällöstä.

Helsingin päivähoidossa ruokailee päivittäin noin 21 000 lasta.

Kaupunki järjestää lapsille myös lakto-ovo-vegetaarista ruokaa eli kasvisruokaa, jossa käytetään myös kananmunaa ja maitotuotteita.

Tähän asti vanhemmat ovat myös voineet toimittaa lapselleen vegaaniruokaa omalla kustannuksellaan. Viimeisimmän, vuonna 2011 tehdyn kyselyn mukaan näin teki noin 25 perhettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat