Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

70 000 ihmistä kirjoitti nimensä lentokentän puolesta

Kaupunki
 

Helsinki on vuosikymmenten mittaan ajoittain ilmaissut halunsa rakentaa Helsinki-Malmin lentokentän maille asuntoja. Vuoden 2002 yleiskaavassa alue merkittiin asumiselle.

Vuonna 2004 Helsinki ilmoitti valtiolle haluavansa irtisanoa vuokrasopimuksen. Kaupungin kanta ei kuitenkaan ole kiistaton. Esimerkiksi yleisten töiden lautakunta esitti vastikään kentän säilyttämistä.

Kaupunginhallitus sen sijaan otti viimeksi maaliskuun lopussa kantaa asuntorakentamisen puolesta äänin 9–6, kun se käsitteli Uudenmaan vaihemaakuntakaavan luonnosta.

Kaupunkisuunnitteluviraston suunnitelmissa alueelle tulisi 20 000–30 000 asukasta.

Myöskään valtion kanta ei ole ollut selkeä. Valtion kokonaan omistama Finavia on kertonut tekevänsä tappiota Malmilla, mutta se ei kerro summaa. Nykyisten toimintojen korvaavista paikoista ei ole selvyyttä.

Kenttä on noin 30 yrityksen koti. Niiden yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto on noin 16 miljoonaa euroa. Luvusta puuttuvat Finavian, rajavartiolaitoksen ja Helsingin pelastuslaitoksen tiedot. Vakinaista henkilöstöä yrityksissä on noin 240 ja sivutoimisia työntekijöitä noin 60.

Kentällä toimii noin 20 yhdistystä, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 8 500.

Malmin lentoaseman ystävät -yhdistys jätti vuoden 2014 marraskuussa eduskunnalle adressin kentän säilyttämisen puolesta. Adressissa oli noin 70 000 nimeä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat