Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Miehet iskivät Hammaslääkäripäiville, saalis 80 000 euroa

Tutkinnanjohtajan mukaan miehet tulivat Suomeen rikostarkoituksessa.

Kaupunki
 

Helsingin poliisi kertoo selvittäneensä kaksi erikoista varkautta, joissa Messukeskuksessa järjestetyiltä Hammaslääkäripäiviltä varastettiin erilaisia hammaslääkärin instrumentteja peräti 80 000 euron arvosta.

Varkaudet tapahtuivat vuosien 2013 ja 2014 marraskuussa. Poliisi epäilee teoista kahta ulkomaalaista miestä. Miehet vangittiin poissaolevina joulukuussa 2014, ja heidät luovutettiin Suomeen helmikuussa 2015.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Sami Anttilan mukaan kaikki viittaa siihen, että miehet tulivat Suomeen ja Hammaslääkäripäiville nimenomaan varkaustarkoituksessa.

"Varastetut tavarat ovat niin spesiaalituotteita, että heillä on täytynyt olla ennakkotieto siitä, mitä he varastavat ja myös markkinapaikka tuotteille tiedossaan jo etukäteen", Anttila toteaa.

Anttilan mukaan toinen epäillyistä tekijöistä on työskennellyt hammaslääkärituotteiden parissa.

Poliisin mukaan miehet tulivat Suomeen tekoja edeltävänä päivänä. He kävivät tutustumassa messualueeseen ja varastivat omaisuutta hieman ennen messujen sulkeutumisaikaa. Varkauden jälkeen miehet poistuivat paikalta nopeasti ja lähtivät maasta jo seuraavana päivänä.

Anttila kertoo, että poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien tutkimustensa ja Messukeskuksen henkilökunnan avulla. Valvontakameran tallenteista näkyy, kuinka toinen epäillyistä liikkuu näyttelyalueella hieman sulkemisajan jälkeen ja anastaa omaisuutta näyttelytiskiltä.

"Anastettua omaisuutta ei ole saatu takaisin."

Anttilan mukaan poliisin esitutkinta on nyt loppusuoralla ja juttu siirtyy lähipäivinä syyteharkintaan syyttäjälle. Miehiä epäillään törkeästä varkaudesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat