Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestyksenvalvojista ei ole tehty tutkintapyyntöä

Kaupunki
 

Kaksi järjestyksenvalvojaa nöyryytti humalaista miestä helsinkiläisen ravintolan vessassa pitkänäperjantaina. Järjestyksenvalvojat videoivat tilanteen, jossa he pakottivat miehen siivoamaan vessaa. Miestä uhkailtiin muun muassa moottoripyöräjengillä. Asiasta kertoi STT.

Järjestyksenvalvojat ovat Securitas Oy:n tytäryhtiön Securitas Eventsin työntekijöitä.

Komisario Toni Uusikivi Helsingin poliisista on kuullut tapauksesta mutta sanoo, ettei mahdollisesta rikosilmoituksesta ole poliisilla toistaiseksi tietoa.

Vartijoiden ja järjestyksenvalvojien tekemisistä tulee poliisille ilmoituksia säännöllisesti.

"Emme tilastoi tutkintapyyntöjä ammattinimikkeiden perusteella, mutta jonkun verran näistä tulee ilmoituksia. Usein ne liittyvät esimerkiksi siihen, että henkilö on poistettu voimakeinoin ravintolasta, jolloin henkilö tekee järjestyksenvalvojasta vastailmoituksen. Paikalle tullut poliisi voi esimerkiksi valvontakameroiden avulla selvittää, onko sakko järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta oikeutettu", kertoo Uusikivi.

Vartijoiden ja järjestyksenvalvojien voimankäyttöoikeudet määritellään laissa. Ne eroavat poliisin voimankäyttöoikeuksista.

"Yksi yhteen ne eivät mene, ja eroja on siinäkin, onko kysymyksessä vartija vai järjestyksenvalvoja, mutta pääpiirteissään heillä on kohtuulliset voimankäyttöoikeudet."

Uusikiven mukaan vartijat voivat käyttää fyysistä voimaa esimerkiksi tilanteessa, jossa tilasta poistettava henkilö tarraa kiinni ovenpieliin eikä suostu lähtemään. Vartija saa tällaisessa tilanteessa irrottaa henkilön kädet ovenkarmista.

Securitaksen toimitusjohtaja Jarmo Mikkonen sanoi tiistaina STT:lle, että järjestyksenvalvojia aiotaan kuulla pitkänperjantain tapahtumista.

Mikkosen mukaan vessan siivousta videoineet järjestyksenvalvojat ymmärtävät käytöksensä olleen epäasiallista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat