Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki selvittää senioreiden liikuntakortteja

70 vuotta täyttäneille kaavaillaan ilmaisia uimahalli- ja kuntosalikäyntejä

Kaupunki
 

Pitäisikö yli 70-vuotiaiden helsinkiläisten saada käyttää kaupungin uimahalleja ja kuntosaleja ilmaiseksi?

Ehdottomasti ehkä, linjaa Helsingin kaupunginvaltuusto. Valtuusto käsitteli keskiviikkona kuntalaisaloitetta, jossa toivottiin, että 70 vuotta täyttäneille helsinkiläisille myönnettäisiin ilmaiset uimahalli- ja kuntosalikortit.

Aiheesta käytiin valtuustossa polveileva keskustelu. Valtuutetut tarjosivat näkemyksiä työttömien asemasta, leipäjonoista ja vanhempien kaatumisten aiheuttamista kustannuksista, mutta harvempi otti kantaa siihen, pitäisikö esimerkiksi uimahalleista tehdä 70 vuotta täyttäneille ilmaisia.

Kaupunginhallitus päätti aiemmin selvittää ensi vuoden budjetin yhteydessä, miten ikäihmisten toimintakykyä ja aktiivisuutta edistäviä palveluita voitaisiin lisätä. Kaupunginhallitus päätti myös selvittää, voisiko Helsinki tukea palveluiden järjestämistä.

Vastaus kuntalaisaloitteeseen ei riittänyt Skp:n Yrjö Hakaselle. Hän ihmetteli, miksei kaupunginhallitus suoraan päättänyt myöntää ilmaisia palveluja yli 70-vuotiaille. Hän myös toivoi, että Helsinki ryhtyisi valmistelemaan vähävaraisille tarkoitettua aktiivipassia.

Perussuomalaisten Helena Kantolan mielestä kaupunginhallituksen päätös ilmaislippujen selvittämiselle oli sen sijaan "mainio".

Helsingin johtajien mukaan muiden kaupunkien esimerkit ovat osoittaneet, että ilmaiset liikuntakortit eivät välttämättä lisäisi iäkkäiden liikuntaa.

"Kokemusten mukaan maksuton liikunta ei suoraan saa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia henkilöitä aktivoitumaan", kirjoitti sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd) vastausesityksessään aloitteeseen.

"Kokemukset muiden kaupunkien maksuttomista uimahalli- ja kuntosalikäynneistä ovat sen suuntaisia, että maksuttoman liikuntakortin ovat lunastaneet lähinnä jo aktiivista elämää aikaisemmin viettäneet ikääntyneet, kun taas terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat eivät ole tilaisuuteen tarttuneet."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat