Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki selvittää HKL:n ja Staran pääkonttorien siirtoa Koskelaan

Staran varikon siirto vapauttaisi lisätilaa asumiseen Arabianrannassa

Kaupunki
 

Suunnitelmat Koskelan varikkoalueen kehittämisestä ovat tarkentumassa. Helsingin tilakeskus tekee parhaillaan esiselvitystä Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) ja rakentamispalvelu Staran pääkonttoreiden sekä Staran Toukolan-varikon sijoittamisesta Koskelaan.

HKL:n pääkonttori on vuokralla kaupungin omistamassa kiinteistössä Kallion Toisella linjalla. Staran pääkonttori taas on Helsingin seudun ympäristön vuokralaisena Ilmalassa.

"Esiselvityksen tavoitteena on tarjota toteutuskilpailuun vaihtoehto, jossa Koskelaan kaavaillut liiketilat tulisivat kaupungin käyttöön. Olemme arvioineet, että tässä taloustilanteessa liiketiloille ei välttämättä olisi muuten kovin suurta kysyntää", sanoo HKL-Infrapalveluiden johtaja Juha Saarikoski.

HKL:llä on tarve ratkaista varikkokysymys melko pian, koska raitioliikenne laajenee lähivuosina.

Staran toimitusjohtaja Timo Martiskainen arvioi, että yhteiselosta voisivat hyötyä molemmat osapuolet. Yhteinen vastaanotto, neuvottelutilat ja henkilöstöruokala toisivat säästöjä.

Tilakeskuksen selvitys valmistuu toukokuun lopussa. Kaupungin tavoitteena on järjestää Koskelan alueesta toteutuskilpailu, jossa kiinteistökehittäjät voivat ehdottaa erilaisia vaihtoehtoja varikkoalueen kehittämiseksi.

Koskelantien ja Kustaa Vaasan tien kulmauksessa sijaitsevalle varikkoalueelle on alustavasti soviteltu asuntoja ja liiketilaa useita kymmeniä tuhansia neliöitä. Rakentamismäärät tarkentuvat kaavatyön aikana. Osa rakennuksista aiotaan suojella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat