Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maxim saa pari kuukautta jatkoaikaa – elokuvat pyörivät heinäkuun loppuun asti

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Kluuvi. Elokuvateatteri Maximissa esitetään elokuvia heinäkuun loppuun asti, tiedottaa Finnkino.

Kiinteistön omistaja Ilmarinen ja Finnkino ovat sopineet teatterin vuokrasopimuksen jatkosta 31. 7. 2015 asti.

Alun perin elokuvien esittämisen piti päättyä Maximissa toukokuussa. Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen aikoo purkaa Maximin rakennuksen uuden hotellin tieltä.

Maximin pienempää kakkossalia ei voi kuitenkaan purkaa, sillä se on suojeltu. Alkuperäisen purku- ja hotellisuunnitelman jälkeen Ilmarinen ehtikin jo kertoa, että elokuvatoiminta jatkuisi jossain muodossa Maxim 2:ssa. Uudessa hotellisuunnitelmassa teatterin ykkössali puretaan ja kiinteistön kellariin louhitaan 77-paikkainen elokuvasali suojellun Maxim 2 -salin rinnalle.

Elokuvaväki ei suunnitelmasta ilahtunut, sillä kahdella pienellä salilla elokuvateatteria on käytännössä mahdotonta saada kannattavaksi. Maxim 1:ssä on 360 istuinpaikkaa ja alakerran Maxim 2:ssa 241. Hotellin rakentamisen jälkeen paikkamäärä puolittuisi.

Maximin tulevaisuus on joka tapauksessa epäselvä. Elokuvateatterin pelastamiseksi on syntynyt kansanliike "Pelastetaan Maxim", jolla on Facebookissa lähes 16 000 tykkääjää. Lisäksi Helsingin kaupunginmuseo haluaa selvittää asemakaavamuutosta, joka suojelisi Kluuvikadulla toimivaa elokuvateatteria. Myös Museovirasto tukee Maximin suojelua nykylaajuudessaan.

Maximin rakennuksesta järjestetään myös itsenäinen arkkitehtuurikilpailu, joka on tarkoitettu alan opiskelijoille. Sen lähtökohtana on säilyttää Kluuvikadulla sijaitseva nykyinen elokuvateatterirakennus sekä suunnitella uutta nykyrakennuksen päälle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat