Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisaruksille tehdään tilaa kymmeneen helsinkiläiskouluun

Listalla ei ole kaikkia suosittuja kouluja

Kaupunki
 

Helsingin kouluihin raivataan ehkä lisää tilaa pikkusisaruksille.

Opetusvirasto esittää, että kymmenessä koulussa ensimmäisen luokan enimmäisoppilasmäärää kasvatetaan jo päätetystä ensi lukuvuonna. Käytännössä tämä tarkoittaa useammalle lapselle mahdollisuutta päästä muualle kuin lähikouluun. Sisaruus on tärkein peruste, jolla mahdollisia paikkoja jaetaan.

Tästä on kyse

 Helsingissä noin joka kuudes lapsi pyrkii johonkin muuhun kouluun kuin lähikouluun.

 Kouluikäisten määrä lisääntyy joka syksy.

 Suomenkielisiä 1.-luokkalaisia on vuosittain viitisentuhatta.

Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää asiasta ensi viikon kokouksessaan. Päätös koskisi Laakavuoren, Kotinummen, Mellunmäen, Siltamäen, Suutarilan, Tehtaankadun, Torpparinmäen ja Töyrynummen ala-asteen kouluja sekä Pitäjänmäen ja Ylä-Malmin peruskouluja.

Jos päätös syntyy, aiemmin turhaan näistä kouluista paikkaa hakeneet voivat yrittää uudelleen. Huoltajat saavat tästä tiedon koulujen rehtoreilta.

Opetuslautakunta sääti enimmäisoppilasmääristä viime joulukuussa. Lapsella on Helsingissä oikeus mennä hänelle osoitettuun lähikouluun vaikka enimmäisoppilasmäärä ylittyisikin.

Käytännössä aiempi päätös on vaikuttanut siis perheisiin, joiden lapset on haluttu jonnekin muualle kuin lähikouluun. Jos enimmäisoppilasmäärä on tullut täyteen, ei oppilaita kauempaa ole voitu hyväksyä kouluun.

Tilannetta on siksi surtu erityisesti niissä perheissä, joissa sisarukset olisivat joutumassa uuden linjauksen vuoksi eri kouluihin.

Ensi viikolla pohdittava uusi linjaus ei vielä ratkaise tilannetta kaikkien perheiden kannalta. Listalla ei ole kaikkia kaupungin suosittuja kouluja ja näihinkään kymmeneen ei saa perustaa uusia luokkia.

Kymmenen koulua ovat listalla sillä perusteella, että niissä opetusryhmiin olisi muuten jäänyt alle 22 oppilasta. Uusia luokkia niihinkään ei saa muodostaa. Yhteensä oppilaspaikkoja tulee 57 lisää. Myös näistä kouluista on saattanut jäädä rannalle niin moni, etteivät uudetkaan paikat riitä kaikille.

Uusien paikkojen jaosta päätetään vappuun mennessä. Tämän jälkeen uuden päätöksen saaneet voivat hakea iltapäivätoimintaan kahden viikon ajan. Jo paikan saaneiden ei tarvitse hakea paikkaa uudelleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat