Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

1. Mikä rooli valtiolla on Uudenmaan kehittämisessä? 2. Pitääkö Helsingin seudun väestönkasvua tukea vai hillitä?

Kaupunki
 
Jyrki. J. Kasvi (vihr)Espoo1. "Jos nykymeno jatkuu, valtiolla on kasvun jarruttajan rooli. Kun julkista taloutta joudutaan supistamaan, valtion on valittava, kumpi on tärkeämpää: kansallinen kilpailukyky vai koko maan pitäminen asuttuna."2. "Seutua pitää tukea tai edes poistaa kasvun esteet. On oltava luovempi, nopeampi ja ketterämpi kuin Tukholma, Tallinna tai Kööpenhamina."
Jyrki. J. Kasvi (vihr)Espoo1. "Jos nykymeno jatkuu, valtiolla on kasvun jarruttajan rooli. Kun julkista taloutta joudutaan supistamaan, valtion on valittava, kumpi on tärkeämpää: kansallinen kilpailukyky vai koko maan pitäminen asuttuna."2. "Seutua pitää tukea tai edes poistaa kasvun esteet. On oltava luovempi, nopeampi ja ketterämpi kuin Tukholma, Tallinna tai Kööpenhamina."
Veronika Honkasalo (vas)Helsinki1. "Pisararata ja Helsingin uusi yleiskaava ovat keskeisiä. Joukkoliikenteeseen pitää panostaa, muuten Helsingistä tulee ruuhkainen. Tämä vaatii sitä, että Helsinki pitää paremmin puoliaan myös valtakunnallisesti."2. "On tärkeää, ettei kaikkea keskitetä Helsinkiin. Voidaan tukea sitä, ettei maaseutu autioidu ihan tarpeettomasti."
Veronika Honkasalo (vas)
Helsinki
1. "Pisararata ja Helsingin uusi yleiskaava ovat keskeisiä. Joukkoliikenteeseen pitää panostaa, muuten Helsingistä tulee ruuhkainen. Tämä vaatii sitä, että Helsinki pitää paremmin puoliaan myös valtakunnallisesti."
2. "On tärkeää, ettei kaikkea keskitetä Helsinkiin. Voidaan tukea sitä, ettei maaseutu autioidu ihan tarpeettomasti."
Outi Mäkelä (kok)Nurmijärvi1. "Elinvoimaiselta alueelta ei voi pumpata kaikkea tyhjiin, vaan sinne on rohkeasti kohdennettava voimavaroja. Uudellemaalle satsaus toimii vipuvartena muulle maalle."2. "Uudellamaalla on vähäväkisessä maassa erityisasema, eikä sen kasvua ole syytä hillitä. Tämä ei toki tarkoita, että metropolialue olisi ainoa kasvualue."
Outi Mäkelä (kok)
Nurmijärvi
1. "Elinvoimaiselta alueelta ei voi pumpata kaikkea tyhjiin, vaan sinne on rohkeasti kohdennettava voimavaroja. Uudellemaalle satsaus toimii vipuvartena muulle maalle."
2. "Uudellamaalla on vähäväkisessä maassa erityisasema, eikä sen kasvua ole syytä hillitä. Tämä ei toki tarkoita, että metropolialue olisi ainoa kasvualue."
Antti Lindtman (sd)Vantaa1. "Valtiolla on keskeinen rooli investointien ja asuntorakentamisen käynnistämisessä. Valtion on pidettävä kiinni sopimuksistaan kuten Pisararadasta."2. "Jos seudun asuntorakentamista ei saada liikkeelle, puolueiden lupaamiin työpaikkatavoitteisiin on mahdotonta päästä. Koko muu Suomi hyötyy seudun menestyksestä."
Antti Lindtman (sd)
Vantaa
1. "Valtiolla on keskeinen rooli investointien ja asuntorakentamisen käynnistämisessä. Valtion on pidettävä kiinni sopimuksistaan kuten Pisararadasta."
2. "Jos seudun asuntorakentamista ei saada liikkeelle, puolueiden lupaamiin työpaikkatavoitteisiin on mahdotonta päästä. Koko muu Suomi hyötyy seudun menestyksestä."
Tom Packalén (ps)Helsinki1. "Valtion pitää pystyä tekemään kovia päätöksiä esimerkiksi kuntaliitoksista, jos kunnat eivät siihen pysty."2. "Väestönkasvu on helsinkiläisen näkökulmasta epämieluisaa kehitystä, mutta ei sitä pystytä pysäyttämään. Kaupungistuminen ei ole vain suomalainen ilmiö. Kun pääkaupunkiseudulla menee hyvin, koko maalla menee – ja päinvastoin."
Tom Packalén (ps)
Helsinki
1. "Valtion pitää pystyä tekemään kovia päätöksiä esimerkiksi kuntaliitoksista, jos kunnat eivät siihen pysty."
2. "Väestönkasvu on helsinkiläisen näkökulmasta epämieluisaa kehitystä, mutta ei sitä pystytä pysäyttämään. Kaupungistuminen ei ole vain suomalainen ilmiö. Kun pääkaupunkiseudulla menee hyvin, koko maalla menee – ja päinvastoin."
Olli Rehn (kesk)Helsinki1. ”Helsingin seutu tarvitsee toimivan seutuhallinnon, jotta asuntotuotantoon ja liikenneratkaisuihin saadaan tolkkua ja vauhtia. Kun Stubbin hallituksen esitys metropolihallinnosta kaatui, seuraavan hallituksen on käärittävä hihat ja tehtävä parempi esitys yhteistyössä seudun kaupunkien kanssa.” 2. ”Helsinki on koko Suomen veturi, jonka kestävä kehitys koituu koko Suomen hyväksi. Helsinki on luovuuden, osaamisen ja yrittäjyyden varassa kehittyvä pääkaupunki. Sinne tarvitaan kohtuuhintaisia asuntoja, puhdasta elinympäristöä – ja tarpeeksi kunnollisia futiskenttiä.”
Olli Rehn (kesk)
Helsinki
1. ”Helsingin seutu tarvitsee toimivan seutuhallinnon, jotta asuntotuotantoon ja liikenneratkaisuihin saadaan tolkkua ja vauhtia. Kun Stubbin hallituksen esitys metropolihallinnosta kaatui, seuraavan hallituksen on käärittävä hihat ja tehtävä parempi esitys yhteistyössä seudun kaupunkien kanssa.” 2. ”Helsinki on koko Suomen veturi, jonka kestävä kehitys koituu koko Suomen hyväksi. Helsinki on luovuuden, osaamisen ja yrittäjyyden varassa kehittyvä pääkaupunki. Sinne tarvitaan kohtuuhintaisia asuntoja, puhdasta elinympäristöä – ja tarpeeksi kunnollisia futiskenttiä.”
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat