Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa löysi ainakin yhdeksän säästämisen arvoista ostoskeskusta

Kartoitus arvioi turhiksi osan lähiöiden keskuksista

Kaupunki
 

Kauhakuormaajan kourat saattavat tavoitella ainakin kahdeksaa vantaalaista ostoskeskusta, jotka kaupungin mielestä ovat menettäneet merkityksensä. Yhdeksän paikallista ostoskeskusta kannattaa säästää.

Tällaiseen lopputulokseen on tullut Vantaan kaupunkisuunnittelun tekemä selvitys lähiörakentamisen vauhtikauden ostoskeskuksista.

Vantaalla on yhteensä 27 vuosina 1961–1986 rakennettua ostoskeskusta. Niiden joukosta selvittäjät löysivät yhdeksän säilyttämisen arvoista aarretta.

Aarteet ovat paikallisesti merkittäviä ja oleellisia osia kaupunkikuvaa. Lisäksi helmillä on merkitystä osana Vantaan palveluverkkoa.

Toisessa ääripäässä ovat ostoskeskukset, joista aika on ajanut ohi. Niitä kaupunkisuunnittelijat löysivät Vantaalta kahdeksan: Laajavuorentie 8, Peltolantie 2, Tikkuraitti 17, Simonkallion ostoskeskus, Liiketalo Vakula, Korsonpolku 4, Korsontie 14 ja Suunnistajankuja 2.

Näillä rakennuksilla ei enää ole selvittäjien mukaan esimerkiksi rakennushistoriallista merkitystä. Myös niiden tärkeys osana palveluverkkoa on hiipunut, joten ostoskeskusten tienoita odottaa uuden asemakaavan laatiminen. Tämä voi tarkoittaa rakennusten purkamista.

Säilytettävien ja uudelleen kaavoitettavien keskusten väliin mahtuu kymmenen vantaalaista ostoskeskusta. Ne ovat vielä paikallisesti tärkeitä.

Mikäli Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta maanantaina hyväksyy tuoreen kartoituksen ostoskeskuksista, linjaukset otetaan huomioon kaupunginosien tulevien asemakaavatöiden valmistelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat