Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki käy taisteluun huuhaata vastaan

HSTV näyttää huippuvieraiden uuden konferenssin suorana

Kaupunki
 

Ajattele Helsinki, ajattele! Savoy-teatteri valjastetaan keskiviikkona maailmanlaajuiseen huuhaan vastaiseen taisteluun tapahtumassa, jota on jo ennakkoon ehditty verrata Helsingin omaan startup-tapahtumaan Slushiin ja kuuluisiin Ted-verkkokonferensseihin.

"Vertailut tietenkin imartelevat meitä, sillä ne kertovat meidän kunnianhimostamme", sanoo Think Helsinki, Think! -tapahtuman toinen järjestäjä Markus Sandelin.

Savoy-teatterin lavalle astelee muun muassa James Randi, joka on amerikkalainen taikuri, skeptikko ja pseudotieteiden äänekäs vastustaja. Lisäksi paikalla on fysiikan professori Tara Shears ja standup-koomikko Reginald D. Hunter. Mitä koomikko tekee huuhaan vastaisessa tapahtumassa?

"Haluamme viimeiseen asti välttää kuivakkaa tiedetapahtumaa. Sen sijaan haluamme aiheuttaa kriittistä ajattelua, ja siihen standup sopii erinomaisesti", sanoo Sandelin.

Think Helsinki, Think! on Sandelinin mukaan hyväntekeväisyyttä, sillä järjestäjistä kukaan ei saa palkkaa. Pääsylipputulot menevät puhujapalkkioihin.

"Maksamme mieluummin 50 000 euroa loistavasta puhujasta kuin 1 000 euroa kohtalaisesta. Tavoitteena on aidosti koko maailmaa kiinnostava keskustelu."

Sandelin ja hänen ystävänsä Tatu Ritanen päättivät järjestää tapahtuman sen jälkeen, kun he saivat tarpeekseen Helsingin lukuisista new age -kaupoista ja iltapäivälehtien magneettiterapiajutuista. Sandelinin mukaan kansainvälinen huuhaan vastainen tapahtuma sopii erinomaisesti Helsinkiin juuri siksi, että kaupunki vaikuttaa toisinaan oikealta hörhöjen mekalta.

Kaverusten suunnitelma on kasvanut nopeasti pelkästä ideasta tapahtumaksi, jolla on takanaan muun muassa Helsingin yliopiston, Suomen Akatemian ja Googlen tuki. Helsingin Sanomat on tapahtuman mediapartneri, ja koko kolmetuntinen ilta lähetetään keskiviikkona suorana HSTV:ssä. Seuraava tapahtuma järjestetään syyskuussa osana Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlaa.

"Aiomme pitää tapahtumamme hyvin vahvasti kuratoituna, mitä esimerkiksi Ted ei ole onnistunut sivutapahtumiensa osalta tekemään. Syksyksi olemme kutsuneet puhujiksi muun muassa Brian Coxin ja Alan Daviesin ", sanoo Sandelin.

"Jos yliopisto saa yhdenkin lahjoittajan lisää tai jos yksikin ilmastonmuutoksen kieltäjä muuttaa tapahtuman jälkeen ehkä kantaansa, olemme jo voitolla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat