Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon veneilijät marssivat tänään valtuustotalolle satamasuunnitelmien takia

Kaupungin aikeet yksityistää venesäilytys Ämmässuolle nostatti veneilijöiden protestiliikkeen.

Kaupunki
 
Markus Jokela HS
Suomenoja on Espoon suurin venesatama. Ryhmä veneilijöitä vastustaa kaupungin suunnitelmaa siirtää talvisäilytyspaikat Ämmässuolle.
Suomenoja on Espoon suurin venesatama. Ryhmä veneilijöitä vastustaa kaupungin suunnitelmaa siirtää talvisäilytyspaikat Ämmässuolle. Kuva: Markus Jokela HS

Vesillelaskun riemua laimentaa tänä keväänä Espoossa veneilijöiden pelko harrastusmahdollisuuksiensa heikkenemisestä. Veneilijöiden mitta on tullut täyteen, ja uusi Säilytä veneilevä Espoo -ryhmä on aikeissa marssia tänään maanantaina Espoon valtuustotalolle mielenosoitukseen. Mielenosoituksen on määrä alkaa Espoon keskuksessa kello 16.30.

Veneilijöitä hiertää kaupungin aie siirtää Suomenojan venesataman talvisäilytyspaikkoja 25 kilometrin päähän Ämmässuolle (HS 8. 4.).

Suomenojalta veneitä ollaan siirtämässä tulevan Finnoon asuinalueen tieltä. Lisäksi talvinen päätös on tehnyt Suomenojan satamasta tiealueen, mikä mutkistaa vesillelaskua (HS 17. 1.). Kookkaita veneitä tulee siirtää hyvin sidottuina, ja erikoiskuljetusluvat tarvitaan.

"Emme ole rähisijäporukka vaan haluamme vaikuttaa kaupungin päättäjiin. Meitä huolettaa veneilyn tulevaisuus, siirto Ämmässuolle ja virkamiesten toimet", kuvaa Keilalahden venekerhon kommodori Ari Mäkinen.

Hän edustaa uuden ryhmän aktiivina koko kaupungin veneilijöitä.

Ämmässuolla säilytys siirtyisi kaupungilta yrityksen liiketoiminnaksi. Veneilijöiden uusi liike on Mäkisen mukaan kysynyt tunnelmia koko kaupungin veneilijöiltä, eikä juuri kukaan kannata suunnitelmaa.

"Ämmässuolla palvelut tulisivat markkinahintaan, mutta se on vinoutunut ajattelutapa. Mihin veroeurot sitten menevät?" Mäkinen kysyy.

Mielikuva varakkaista, golfaavista, Gantin vaatemerkkiä suosivista veneilijöistä on Mäkisestä väärä. Ryhmän tuoreen verkkokyselyn perusteella Mäkinen arvioi, että espoolaisveneiden keskihinta on muutamia kymmeniätuhansia euroja. Kyselyyn vastasi 1 005 veneilijää.

Nyt vuosikuluja tulee venepaikasta, talvisäilytyksestä, nostoista ja vakuutuksista noin 2 000–3 000 euroa.

Yksi syy uuden ryhmän perustamiseen on veneilijöiden ja Espoon kaupungin yhteistyöfoorumilla ES-veneessä kuultu kaupungin näkemys veneilyn tulevaisuudesta. Talvisäilytyspaikkojen tarvetta voisi kaupungin mukaan vähentää veneiden yhteiskäytöllä, kuten vuokravenein ja veneosakkuuksin.

"On hatusta vedettyä, että veneilijöiden suuri massa olisi kimppaveneilijöitä ja vuokraveneitä", Mäkinen oudoksuu.

Säilytä veneilevä Espoo -liikkeen Facebook-ryhmässä on hiukan alle 600 jäsentä.

Katja Kuokkanen HS
Kaitaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat