Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallo kiellettiin helsinkiläisellä pihalla

Kaupunki
 
Pallon potkiminen seinään suututti taloyhtiön.
Pallon potkiminen seinään suututti taloyhtiön.

Helsinkiläinen taloyhtiö kielsi jalkapallon pelaamisen pihalla. Jalkapallon kuvalla varustetut kieltokyltit ilmestyivät talojen seiniin Latokartanossa viime viikolla.

Pelaamisesta seuraa "sanktio", mikäli pelaamista kiellosta huolimatta tapahtuu, kerrotaan pihatoimikunnan päätöksessä.

Jalkapallosta on koitunut paljon harmeja taloyhtiölle, perustelee kieltoa talotoimikunnan puheenjohtaja Jouni Myllykangas.

"Yksi seinä on kokonaan pilalla, koska siihen on potkittu märkää jalkapalloa. Siinä on vieri vieressä jalkapallon kuvia. Lisäksi muutamia pihavalaisimia on mennyt rikki."

Myllykankaan mukaan seinän rappaaminen uudelleen tulee maksamaan tuhansia euroja. Lisäksi osa asukkaista on valittanut metelistä, joka syntyy kun pallo osuu seinään.

"Siinä on jalkapallokenttä kahdensadan metrin päässä, ei luulisi olevan ylivoimaista mennä sinne pelaamaan."

Kaikki taloyhtiön asukkaat eivät ole olleet mielissään pelikiellosta. Lapset voisivat kai keksiä huolestuttavampaakin ajanvietettä kuin jalkapallon, ihmettelee nimettömänä pysyvä talon asukas. Asukas sanoo ymmärtävänsä, että jatkuva paukutus seinässä saattaa häiritä seinän toisella puolelle asuvia.

"Ihmetyttää vain, miten tätä kieltoa vahditaan ja mitä se sanktio tarkoittaa. Mitä he tekevät kaksivuotiaalle lapselleni, jos hän kulkee pihalla Nalle Puh -pallonsa kanssa?"

Myllykangas ei osaa vielä määritellä, mikä jalkapallon pelaamisesta koituva rangaistus voisi olla. Se jää hänen mukaan huoltoyhtiön tai isännöitsijän päätettäväksi.

Pienten lasten palloleikkejä Myllykangas ei myöskään halua kieltää, vaan he saavat edelleen kulkea pallon kanssa vapaasti pihaleikeissä.

"Katson, että se kuuluu enemmän hiekkalaatikkopuolelle."

Myllykankaan tiedossa ei ole, että häiriintyneet asukkaat olisivat neuvotelleet jalkapalloa pelaavien lasten ja nuorten kanssa. "Se on kielletty ja sillä sipuli."

Kaisu Moilanen HS
Latokartano

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat