Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junalla ei pääse lentokentälle puolta tuntia nopeammin – M-junat jäävät historiaan

Kehäradan junat pysähtyvät kaikilla väliasemilla

Kaupunki
 
Kehäradalla voi heinäkuusta lähtien matkustaa Helsingin keskustasta lentokentälle joko Tikkurilan tai Myyrmäen kautta.
Kehäradalla voi heinäkuusta lähtien matkustaa Helsingin keskustasta lentokentälle joko Tikkurilan tai Myyrmäen kautta.

Heinäkuussa avattavan Kehäradan junat pysähtyvät sittenkin kaikilla asemilla. Lentokentälle ei toisin sanoen pääse kovin nopeasti: matka-aika on noin 27 minuuttia Helsingin keskustasta Tikkurilan kautta ja 32 minuuttia Myyrmäen kautta.

M-junat jäävät historiaan, ja tunnus P palaa käyttöön myötäpäivään kiertäville junille. Vastapäivään kiertävät ovat I-junia.

Helsingin seudun liikenne (HSL) harkitsi myös vaihtoehtoa, jossa uudet junat olisivat ohittaneet Käpylän, Tapanilan ja Ilmalan. Tämä olisi muuttanut K- ja A- junien aikatauluja, eikä matka-aika kentälle olisi HSL:n mukaan lyhentynyt merkittävästi.

Matka-aikoja testattiin huhtikuun alussa, kun uudella radalla tehtiin koeajoja.

Suora bussiyhteys Helsingin rautatieasemalta Helsinki-Vantaalle vie vähän alle 40 minuuttia. Finnairin suora bussiyhteys lentoasemalle ajaa keskimäärin 30 minuuttia.

Voisiko lentokentälle sitten kulkea juna, joka jättäisi väliin vielä useampia asemia kuin kolme? HSL:n mukaan pääradalle ei kerta kaikkiaan mahdu.

"Nopea yhteys ei olisi mahdollinen, ellei pikajunia ja lähijunia vähennettäisi radikaalisti. Näin ei tietenkään haluta tehdä", osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä perustelee. "Pääradalla kulkee hitaampia junia niin tiiviiseen tahtiin, että nykyisille raiteille ei niiden sekaan oikein sopisi nopeampaa yhteyttä."

Junat kulkevat uudella radalla noin kymmenen minuutin vuorovälein päivällä. Väli harvenee viiteentoista minuuttiin kello 19–22, sen jälkeen ja uudelleen aamuyöstä väli on puoli tuntia. Viimeinen juna lähtee lentoasemalta noin kello 1.15.

Uudella radalla kulkee vain flirt-junia, joita HSL jo aiemmin päätti ostaa lisää.

Junaliikenteen myllerrys aiheuttaa muutoksia bussilinjoihin etenkin Vantaalla mutta jonkin verran myös Helsingissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat