Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Senioririntaman tiukka vastustus toimi: bussipysäkin siirto perutaan Kannelmäessä

Seniorit suunnittelevat juhlivansa kukkahatuissa

Kaupunki
 

Kannelmäen senioreilla on ilo ylimmillään. Viime elokuussa käytöstä poistettu, mutta asukkaiden tärkeäksi kokema bussipysäkki Helsingin Klaneettitiellä palautetaan uudestaan käyttöön. Bussilinjan 41 kyytiin pääsee siis pian vanhalta tutulta pysäkiltä.

Klaneettitien pysäkillä ja nyt käytössä olevalla Viulutien pysäkillä on välimatkaa vain noin 150 metriä. Matka osoittautui kuitenkin vaikeaksi ikääntyneille. Tammikuussa he järjestivät Kannelmäessä mielenosoituksen (HS 22. 1.).

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok) sanoo, että päätös pysäkin palauttamisesta syntyi lopulta nopeasti ja pienessä piirissä.

"Kävin itse sunnuntaina Kannelmäessä maastotiedustelulla", kertoo Rautava, joka johtaa myös Helsingin kaupunkisuunnittelulautakuntaa.

Tällä viikolla Rautava kävi juttelemassa asiasta HSL:n toimitusjohtajan Suvi Rihtniemen ja alueen joukkoliikennesuunnittelijan kanssa. Yhdessä he päättivät, että matkustajat palaavat Klaneettitien pysäkille.

Rautavan mukaan pysäkki tulee käyttöön niin pian kuin mahdollista. "Ei siinä kahta viikkoa kauempaa pitäisi mennä."

Kannelmäkeläinen   Raili Lajunen sanoo, että seniorit pistävät pirskeet pystyyn Klaneettitien pysäkillä.

"Meidän täytyy näyttää myös ilomme. Aiomme pukeutua kukkamekkoihin ja kukkahattuihin, ja menemme joukolla pysäkille tarjoamaan vaikka simaa ja munkkeja. Järjestämme oikein riemujuhlat!"

Lajusen mukaan huhu pysäkin saamisesta takaisin on jo ehtinyt kiiriä alueella. Sitratorilla vastaantulijat ovat kiitelleet aktiivisia senioreita siitä, että he uskalsivat nousta barrikadeille.

Marju Järvinen HS
Kannelmäki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat