Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Helsingin seurapiiri juhlii – piireihin päästäkseen "täytyy tehdä joko jotain tosi fiksua tai tosi tyhmää"

Kaupunki
 
Seurapiiri-ihmiset: Seurapiirissä on kivaa!
Seurapiiri-ihmiset: Seurapiirissä on kivaa!
Ravintola Micheliin oli kutsuttu 16.4. lukuisia julkkiksia. Mitä mieltä he ovat Helsingin seurapiirielämästä? Toimittaja: Susanna Kosonen , kuvaus ja editointi: Rio Gandara

Helsingin seurapiiri näyttää iloiselta ja kauniilta. Mikonkadun ja Aleksanterinkadun risteykseen, perinteiseen Königin kulmaan, on auennut uusi ravintola Michel. Sen avajaisjuhliin on kutsuttu lukuisia Helsingin silmäätekeviä.

Michelin aulassa on tungosta, kun naiset korkkareissaan ja miehet puvuntakeissaan saapuvat sisälle.

"No hei!"

"Moi!"

"Skool!"

Irtoripset räpsyvät, suudelmia vaihdetaan, kameran salamavalot välkkyvät.

Joukossa on paljon suosittuja tai ainakin tunnettuja miehiä ja naisia, pääkaupungin "kermaa". Iki-iloinen tanssija Aira Samulin saa vähän väliä halata häntä tervehtimään tulleita vieraita.

"Käyn täällä juuri näiden pusujen ja halien takia, tapaamassa tuttavia!"

Rio Gandara HS
Vuoden 2014 Miss Suomi Bea Toivonen poseeraa kärsivällisesti kameroille. "Ehkä jotkut luokittelevat minut seurapiiriin, mutten itse ajattele asiaa sillä tavalla."
Vuoden 2014 Miss Suomi Bea Toivonen poseeraa kärsivällisesti kameroille. "Ehkä jotkut luokittelevat minut seurapiiriin, mutten itse ajattele asiaa sillä tavalla."

Lukuisat mallit ja missit erottuvat päätä pidempinä muiden joukosta. Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa ja jääkiekkoilija Kristian Näkyvä ovat toimittajien ja kuvaajien saartamina lähes koko illan.

Paikalla on myös ainakin yksi poliitikko.

"Mitä te täällä nurkassa teette?" huudahtaa kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) ja istuu naisjoukkion viereen.

Median edustajat ovat yksi näkyvä vierasryhmä. Tämänkaltaisia kemuja järjestetään niin usein, että kestovieraat tulevat toimittajalle nopeasti tutuiksi, kertoo yksi viihdetoimittajista.

Hän pohtii, tulevatko kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski tai tosi-tv-kilpailija ja Matti Nykäsen ex-kihlattu Susanna Ruotsalainen juhliin, kuten oli uumoiltu. Kumpaakaan ei toimittajien harmiksi näy.

Seurapiirielämään kuuluvat myös hyvät tarjoilut ja kuohuviini. Michelin marmorisella baaritiskillä on viiniä, samppanjaa ja alkujuomia sateenkaaren kaikissa väreissä. Syötävänä on kauniisti päällystettyjä pieniä leipiä ja makeita leivoksia.

Ihmisten hengitys tuoksuu makealta mansikkadrinkiltä. Baaritiskin reunalla istuu hoikka nainen, jonka lautasliinalla on viisi leipäpalaa. Niistä on syöty vain päällä olleet täytteet.

Ravintolatila täyttyy pian rupattelijoista. Sosiaalisuus on edellytys seurapiireissä, sanoo ravintolan projektipäällikkö Mehdi Younes.

"Seurapiireihin pääsee, jos on nuorekas, aktiivinen kaupunkilainen. Se ei katso ikää."

Vieraat puikkelehtivat ryhmien välissä. Yksittäiset ihmiset tähyilevät salin reunalta tuttuja lasi kädessään. Yksi missi kertoo ottaneensa kämppiksensä mukaan turvaksi.

Suurin osa pääsee seurapiireihin töidensä kautta, varsinkin muotialan töiden. Lisäksi televisio on väline, jonka kautta voi brändätä itsensä ainakin puolijulkkikseksi. Kutsuvieraslistalla on Voice of Finland -laulaja, Diili-kisaaja ja Tanssii Tähtien Kanssa -tanssija.

Piireihin pääsyn tiivistää julkkiskokki Sami Garam: "Täytyy tehdä joko jotain tosi fiksua tai tosi tyhmää."

Iltayhdeltätoista suuri osa vieraista on lähtenyt kotiin. Seurapiiri-ihmistenkin pitää luultavasti herätä aikaisin arkeen.

Susanna Kosonen HS
Kluuvi

Kristiina Halttu (vas.), Helena Plathán, Aira Samulin, Linda Björkman ja Ritva Naumanen skoolaavat Michelin avajaisissa.
Kristiina Halttu (vas.), Helena Plathán, Aira Samulin, Linda Björkman ja Ritva Naumanen skoolaavat Michelin avajaisissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat