Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Myllypuroon saattaa nousta harvinaisen kallis kampusalue

Sinnemäki uskoo Metropolian ammattikorkeakoulukampuksen lisäävän Itä-Helsingin vetovoimaa

Kaupunki
 

Helsingin Myllypuroon saattaa nousta vielä tämän vuosikymmenen kuluessa jättimäinen ammattikorkeakoulukampus.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) esittää maanantaina kaupunginhallitukselle, että se hyväksyisi noin 165 miljoonaa euroa maksavan Metropolia-ammattikorkeakoulun kampuksen hankesuunnitelman.

Kampukselle on määrä tulla noin 6 000 opiskelijaa ja 540 henkilökunnan jäsentä. Sinne on tarkoitus keskittää Metropolian rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijat. Tiloihin siirtyy myös Metropolian hallinto.

165 miljoonaa euroa maksava kampushanke on poikkeuksellisen kallis.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi alkuvuodesta keskustakirjaston hankesuunnitelman. Sen rakentamisen arvioitiin tuolloin maksavan noin 100 miljoonaa.

Myllypuron Liikuntamyllyn eteläpuolelle suunnitellun oppilaitoksen hinta saattaa nousta alkuperäisestä, sillä hanke on rakennusteknisesti vaativa. Vaikeusastetta lisää muun muassa se, että hankkeeseen liittyy avoimen metrokuilun osittainen kattaminen.

"Siitä tulee aika vaikea rakennushanke ja monet pelkäävät, pysyykö se tuossa kustannusarviossa. Maksuosuus jää Helsingille, jos se tulisi tuota kalliimmaksi", sanoo Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr).

Sinnemäen mielestä kampuksen saaminen Itä-Helsingin Myllypuroon on kuitenkin kaupungille todella tärkeää. Hän uskoo koulun muun muassa virkistävän alueen yrityselämää.

"Ammattikorkeakoulut tekevät todella paljon yhteistyötä jo nyt yritysten kanssa, joten tästä tulee varmasti paljon kerrannaisvaikutuksia", Sinnemäki sanoo.

"Ei tämä kuitenkaan yksinään ratkaise itäisen Helsingin kaikkia asioita. Meidän täytyy jatkaa esimerkiksi Itäkeskuksen kehittämistä aiempaa kaupunkimaisemmaksi alueeksi."

Koulun rakentamisen on tarkoitus alkaa toukokuussa 2016. Sen on määrä valmistua elokuussa 2019.

Lopullinen sananvalta koulun rakentamisesta on Helsingin kaupunginvaltuustolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat