Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kärkipoliitikot päättävät, voiko varastossa joogata

Kaupunki
 
Joonas Laitinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen toimittaja.

Helsingin politiikan seuraaminen on hauskaa! Tarjolla on huumaava sekametelisoppa, jossa suuret ja pienet asiat ovat suloisesti sekaisin.

Tällä viikolla Helsingissä käsitellään muun muassa 165 miljoonaa maksavan Metropolia-ammattikorkeakoulun jättikampuksen rakentamista Myllypuroon sekä etsitään keinoja Helsingin asuntopulan ratkaisemiseksi.

Tällaisia isoja, vakavia päätöksiä on kuntapoliitikon arki täynnä. Meitä ne eivät juuri nyt kiinnosta, sillä me kiinnitämme horjumattoman huomiomme varastotilaan Helsingin Punavuoressa.

Samaan varastoon syventyy myös Helsingin tärkeimpiin päättäviin elimiin kuuluva kaupunkisuunnittelulautakunta. Se linjaa tiistaisessa kokouksessaan, voiko Helsingin Punavuoren Iso Roobertinkadulla sijaitseva kiinteistöyhtiö muuttaa kellarissa toimivan varastonsa joogasaliksi.

Tässä kohtaa moni saattaa miettiä, miksi poliitikot joutuvat päättämään, saako punavuorelaista varastoa käyttää laatikoiden säilyttämisen sijaan aurinkotervehdysten harjoittelemiseen?

Tietenkin siksi, että säännöt sanovat niin! Avataanpa hieman.

Joogasalia suunnitellaan vuonna 1957 valmistuneen liike- ja toimistotalon kellariin. Talossa on noin 6 320 kerrosneliötä.

Myöhemmin 1980-luvun alussa valmistuneessa asemakaavassa tontin rakennusoikeus päätettiin rajoittaa 2 600 kerrosneliöön.

Tontille on siis rakennettu jo nyt lähes 3 720 kerrosneliötä enemmän kuin kaavassa sallitaan.

Varaston muuttaminen joogasaliksi ei siis onnistu pelkällä virkamiespäätöksellä, koska olemassa oleva rakennus ylittää kaavassa sallitun rakennusoikeuden reilusti. Tämän vuoksi pienikin muutos on vietävä lautakuntaan.

"Kyllä minäkin olen kysellyt, onko lautakuntakäsittely todella tarpeen", kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehti Kirsti Rantanen kertoo naureskellen.

"Tämä tuntuu vähän ylimitoitetulta, sillä kyseessä on tila, joka ei edes näy mihinkään. Toisaalta muutakaan keinoa ei toistaiseksi ole, joten etenemme nyt sitten sääntöjen mukaan."

Selvä. Nyt punavuorelaisten kellarijoogaajien kohtalo on siis enää poliitikkojen käsissä.

Lautakuntaa johtavan Risto Rautavan (kok) näkemys lupaa hyvää joogahankkeen kannalta.

"Ei minulla ole mitään sitä vastaan. Onko jollain ollut?" Rautava kysyy.

Ei, ainakaan HS:n saamien tietojen mukaan.

Helsingin kenties ensimmäisen kansanvaltaisesti siunatun joogasalin syntymä on siis entistä lähempänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat