Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo veisi vapaaliput pyörätuolin käyttäjiltä

Kaupunki
 
Kari Pullinen
Helsinkiläispäättäjät toivovat, että pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien alennus- ja ilmaislippuihin ei kajota.
Helsinkiläispäättäjät toivovat, että pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien alennus- ja ilmaislippuihin ei kajota. Kuva: Kari Pullinen

Espoo päättää tänään maanantaina, asettuuko se kannattamaan joukkoliikenteen ilmais- tai alennuslippujen poistoa pyörätuolin käyttäjiltä, sokeilta ja lastenvaunujen työntäjiltä.

Kaupunginhallituksen konsernijaostolle esitetään, että alennuksista voidaan luopua. Perusteluna on, että vuonna 2017 joukkoliikenteen maksulaitteet ja kalusto ovat pääosin esteettömiä eikä estettä lipun ostamiselle enää ole.

Päätös ei synny ilman kiistaa. Ainakin Saara Hyrkkö (vihr) aikoo tehdä vastaesityksen, koska hänestä esteettömyys tarkoittaa muutakin kuin sitä, onnistuuko lipun leimaaminen.

"Kun kaupunkiympäristö ei muutenkaan ole esteetön, voi joukkoliikenteen käytön hankaloittaminen sysätä muutenkin vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä jäämään kotiin", Hyrkkö kirjoittaa.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus lähetti alkuvuodesta esityksensä kuntien päättäjille tiukan äänestyksen jälkeen. Siksi kuntien lausunnoilla on merkitystä vielä tavallistakin enemmän.

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta antoi lausunnon maaliskuussa. Siinä sanotaan, että esteettömyys ei toteudu kuin osittain julkisessa liikenteessä. Siksi alennusten tarjoaminen liikuntarajoitteisille, näkövammaisille ja vanhuksille on yhä perusteltua, eikä pyörätuolilla ja lastenvaunuilla liikkuvien etuihin saa koskea.

HSL päättää alennuslipuista loppukeväästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat