Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lavatanssit valtaavat kartanon puimalan

Backaksessa kunnioitetaan tanssiperinteitä

Kaupunki
 
Riikka Hurri
Arja Koriseva tanssitti väkeä Backaksen kartanon puimalassa kesällä 2010.
Arja Koriseva tanssitti väkeä Backaksen kartanon puimalassa kesällä 2010. Kuva: Riikka Hurri

Backaksen kartanon puimalassa pannaan jalalla koreasti koko kesän ajan toukokuun puolivälistä alkaen. Lavatanssit-yhdistys järjestää puimalassa tanssit torstaisin ja lauantaisin aina syyskuulle saakka.

Yhdistyksen puuhamies Seppo Kaltiainen kertoo, että tavoitteena on rakentaa puimalaan yksi Suomen suurimmista tanssilattioista. Tanssimiseen on tulossa noin 700–800 neliötä.

"Nykyiset lavatanssit voivat viedä paljon tilaa, joten sitä pitää olla kunnolla tanssijoiden käytössä", sanoo Kaltiainen.

Backaksen lavatansseissa kunnioitetaan perinteitä: seinällä on hakutaulut, eli miehet pääsääntöisesti hakevat, mutta naisilla on oma hakutunti. Kaksi kappaletta tanssitaan aina samaa tanssia ja saman parin kanssa, sen jälkeen tahdit vaihtuvat niin tanssijoilla kuin orkesterillakin. Puffetista voi ostaa limsaa ja kahvia, mutta alkoholia ei tansseissa ole tarjolla.

Kaltiainen oli viime talvena järjestämässä tansseja myös Lumo-keskuksessa Korsossa. Hän suitsuttaa Vantaata oikeana Suomen lavatanssin keskuksena.

"Lumossa oli parhaimmillaan 1 300 neliömetrin tanssilattia aivan kokonaan käytössä. Talven aikana tanssimassa kävi monta tuhatta ihmistä. Tanssinopetukseenkin osallistui 200–300 ihmistä tuntia ennen tansseja", kehuu Kaltiainen.

Backaksen tansseissa sama tapa jatkuu. Aina tuntia ennen varsinaisen tanssiajan alkua lavalla opetetaan maksua vastaan tavallisimpia tansseja. Kaltiainen vakuuttaa, että siinä ajassa ehtii oppia foksin tai fuskun alkeet.

Kaltiainen toivoo, että Backaksessa voidaan tanssia myös tulevina kesinä. Puimalasta on tarkoitus saada vakituinen kesälavapaikka. Talvikaudella tanssijat jatkaisivat Lumossa.

Backaksen avajaistansseissa 14. toukokuuta esiintyy Finlanders. Tanssimaan pääsee 15 euron hintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat