Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Männistön kaksoisrooli herättää huolta jääviydestä

Valtuustojohtajat uskovat, ettei kaksoisrooli aiheuta suuria ongelmia

Kaupunki
 
KARI PULLINEN
Lasse Männistö aloittaa Mehiläisen johtajana.
Lasse Männistö aloittaa Mehiläisen johtajana. Kuva: KARI PULLINEN

Lasse Männistö (kok) aloittaa toukokuussa Mehiläisen terveydenhuollon ulkoistusjohtajana. Lisäksi hän jatkaa Helsingin suurimman puolueen valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Kaksoisrooli on herättänyt keskustelua jääviydestä.

Männistö sanoi torstaina jääväävänsä itsensä Helsingissä mahdollisista ulkoistuskeskusteluista ja päätöksenteosta.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtajan Veronika Honkasalon mukaan jääviys ei voi rajautua yksittäisiin kysymyksiin. Honkasalon mielestä on pohdittava, voiko Männistö ylipäätään olla mukana keskustelemassa budjetin sisällöstä, raameista tai taloussuunnittelun periaatteista.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Emma Kari uskoo, että Männistö aikoo pitää jääviysasioista kiinni. Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki ei halua, että jotkut tehtävät olisivat kiellettyjä poliittisilta päätöksentekijöiltä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Kanerva uskoo, että Männistö voi tuoda työpaikastaan ammattitaitoa valtuustoon. Hänen mukaansa Männistö osannee apulaiskaupunginjohtajan viransijaisuusfarssissa "saatujen kolausten jälkeen" jäävätä itsensä tarvittaessa.

Kaupunginlakimies Sami Sarvilinnan mukaan tapauksessa ei synny oikeudellista eikä laillista jääviysongelmaa.

"Valtuutetun työpaikalla ei ole merkitystä hänen poliittisen työnsä kannalta. Tietenkin hän [Männistö] jäävää itsensä silloin, kun käsitellään asioita, jotka koskevat hänen omaa työnantajaansa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat