Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tom of Finland -patsas repii Helsingin perussuomalaisia

Seppo Kanerva ehdotuksesta: "Vääränlaisia vaikutteita lapsille"

Kaupunki
 

Homoikoni Tom of Finland on aiheuttanut riidan Helsingin perussuomalaisissa.

Kaikki alkoi siitä, kun varavaltuutettu Nuutti Hyttinen (ps) teki helmikuussa aloitteen, jossa hän ehdotti Helsingin tulevan keskustakirjaston yhteyteen Tom of Finland -patsasta.

Hyttisen mielestä Helsingin olisi syytä kunnioittaa kuvataiteilija Touko Laaksosen elämäntyötä joko patsaalla tai perustamalla keskustakirjastoon kirjaston aulatiloihin hänen töistään koostuva pysyvä näyttely. HS uutisoi aloitteesta torstaina.

Lauantaina Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän johtohahmot kommentoivat Hyttisen aloitetta HS:lle.

Ryhmänjohtaja Seppo Kanervan, entisen johtajan Harri Lindellin sekä Rene Hurstin mielestä ehdotus on täysin perussuomalaisten arvojen vastainen.

"Ehdotus tällaisen patsaan asettamisesta valtakunnan paraatipaikalle kuvastaa täydellistä harkintakyvyn puutetta", Kanerva sanoo.

Kanerva sanoo, että Hyttisen ehdottama patsas antaisi "vääränlaisia vaikutteita lapsille" ja saattaisi ärsyttää myös vanhempaa väestöä.

"Asiasta tullaan keskustelemaan Hyttisen kanssa."

Myös Lindell sanoo olevansa Hyttiseen "todella pettynyt".

"Olemme sosiaalis-kristillinen liike. Tämä ei sovi meille. Otamme asian esiin seuraavassa valtuustoryhmän kokouksessa."

Vuonna 1991 kuollut Touko Laaksonen oli sarjakuvapiirtäjä, joka tunnetaan erityisesti homoeroottisesta tuotannostaan.

Hän on vaikuttanut voimakkaasti homokulttuuriin ympäri maailmaa, ja muun muassa brittiläisen Queen-yhtyeen laulaja Freddie Mercury otti Tom of Finlandilta vaikutteita.

Taiteen ohella Laaksonen tunnetaan myös sotilaana. Hän taisteli jatkosodassa tulenjohtajajana ilmatorjunnassa. Laaksonen sai ansioistaan vapaudenristin.

Hyttinen kertoi torstaina HS:lle tehneensä aloitteen pitkälti sen takia, että häntä turhauttavat kaupungin taannoinen MTV Push -tapahtuma ja Guggenheimin taidemuseon suunnittelu Helsinkiin.

"Rahaa tuntuu olevan melkein kaikkeen muuhun paitsi suomalaiseen taiteeseen. Aloite on siinä mielessä Touko Laaksosta laajempi. Haluaisin, että Helsinki tukisi kotimaisia taiteilijoita nykyistä paremmin", Hyttinen sanoi torstaina.

Hyttinen sanoo nostaneensa aloitteessaan esiin juuri Laaksosen taiteen, sillä tämä on Suomessa melko tuntematon verrattuna hänen maineeseensa ulkomailla.

Hyttisen aloitteen on allekirjoittanut 36 valtuutettua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat