Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapiolan keilahallilla on viisi vuotta armonaikaa – Espoo haluaa rakentaa tilalle asuntoja

Kaupunki
 
Miikka Pirinen
Kuva: Miikka Pirinen

Tapiola. Tapiolan keilahalli Espoossa ehtii vielä hyvin täyttää viisikymmentä vuotta, vaikka loppu on lähellä. Vuonna 1967 avatussa hallissa keilataan tällä tietoa vielä ainakin viisi vuotta.

"Halliyrittäjän kanssa on sovittu viidestä vuodesta", sanoo Espoon tilakeskuksen toimitusjohtaja Carl Slätis.

Keilahallin loppu lähenee, sillä Espoo haluaa purkaa koko rakennuksen ja pystyttää sen paikalle asuinkerrostaloja. Rakennus sijaitsee otollisesti hyvin lähellä metroasemaa.

Purkutöihin päästäkseen kaupungin pitää kuitenkin ensin hankkia rakennus omistukseensa – ja se on osoittautunut odotettua kinkkisemmäksi operaatioksi.

Rakennuksen omistavasta Tapiolan Urheilutalo -kiinteistöyhtiöstä noin kolmanneksen omistaa Tapiolan Keilahalli -niminen yhtiö.

Kaupunginvaltuusto päätti jo tammikuussa keilahalliyhtiön osakkeiden ostamisesta maaliskuun loppuun mennessä. Kauppaa ei kuitenkaan voitu toteuttaa määräajassa, koska kolmen osakkaan osakkeet ovat vuosikymmenien mittaan kadonneet.

Keilahalliyhtiön omistus on jakautunut noin 30 omistajan kesken. Osakkaiden joukossa on muun muassa jo kuolleita yksityishenkilöitä sekä ainakin yksi yritys, jonka konkurssipesänkin toiminta on jo ehtinyt päättyä.

Kaupunginhallitus myöntänee maanantaina kaupan tekemiselle jatkoaikaa, jotta kadonneet osakkeet ehditään kuolettaa.

Konkurssipesän osakkeiden osalta takuuseen ryhtyvät muut halliyhtiön osakkaat. He vastaavat yhteisvastuullisesti, jos osakkeiden omistaja ilmestyy vaatimaan osakkeistaan korvausta kaupungilta.

Keilahalliyhtiön hinnaksi on sovittu 1,95 miljoonaa euroa.

Keilahallin ostettuaan Espoon kaupunki omistaa kaikki Tapiolan Urheilutalo -kiinteistöyhtiön osakkeet yhtä valokuvaliikkeen huoneistoa lukuun ottamatta.

Seuraavaksi kaupunki jatkaa neuvotteluja valokuvaliikkeestä. Kun senkin osakkeet Urheilutalosta ovat kaupungin hallussa, alkaa kaupunki valmistella kaavamuutosta ja rakennuksen purkamista.

"Kaavan pitäisi olla valmis siihen mennessä, kun keilahalliyrittäjän vuokrasopimus päättyy", Carl Slätis toivoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat