Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laajasalon surmaaja oli syyntakeinen

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Laajasalon viimesyksyisestä henkirikoksesta syytetyn miehen mielentilatutkimus on valmistunut. Tutkimuksen mukaan 28-vuotias mies teki henkirikoksen täydessä ymmärryksessä eikä hän ole tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa.

Mies oli tutkimuksen mukaan masentunut, persoonaltaan epävakaa ja käytti runsaasti alkoholia, mutta silti syyntakeinen henkirikoksen tehdessään. Hän suhtautui uhriin tunnekylmästi.

Syytetyn asianajaja Heikki Lampela yllättyi mielentilatutkimuksen tuloksesta.

"Odotin, että lopputulos olisi ollut toisenlainen, koska hän on kertonut kuulleensa teon aikaan kolmenlaisia ääniä päässään", Lampela sanoi.

Mies kertoi aiemmin oikeussalissa, että yksi hänen kuulemistaan äänistä kehotti tappamaan, toinen yritti estää sen ja kolmas arvosteli häntä muista asioista.

Helsingin käräjäoikeus totesi jo maaliskuisessa välituomiossa, että mies syyllistyi henkirikokseen. Myös syytetty itse on tunnustanut tappaneensa 58-vuotiaan naisen.

Poliisin esitutkinnan mukaan mies oli raivostunut ja aloittanut pahoinpitelyn, kun nainen oli puuttunut koirien huonoon kohteluun.

Mies pahoinpiteli pyjamahousuista naista ensin kerrostalon rappukäytävässä ja porttikongissa Laajasalossa. Sieltä mies siirsi hänet autolla vanhan öljysataman alueelle, jossa hän kuristi uhria.

Lopuksi mies kuljetti naisen mereen. Hänet löydettiin vedestä kuolleena.

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski vaatii miehelle elinkautista vankeustuomiota murhasta. Puolustuksen mukaan kyseessä oli tappo.

Käräjäoikeus antaa tuomion 11. toukokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat