Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Professori arvioi ulkoistamisen riskejä

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Espoon ulkoistamisaikeet ovat herättäneet arvostelua niin työntekijöissä kuin poliitikoissakin. HS pyysi hallinto-oikeuden professoria Olli Mäenpäätä arvioimaan poliitikkojen huolenaiheita, joita ulkoistamisaikeisiin liittyy.

1. Tiedonkulku. Virkamiehet pimittivät Espoon poliitikoilta esitystä jättiulkoistuksesta. Samaa on tapahtunut kiusallisissa asioissa ennenkin.

Mäenpään arvio: Lähentelee julkisuuslain vastaista menettelyä, jos esityksiä pidetään tarkoituksellisesti piilossa julkisuudelta ja poliitikoilta. Se on huonoa hallintoa. Nämä päätökset edellyttävät tarkkaa poliittista harkintaa."

2. Vallankäyttö. Vastuuta verorahoista ja espoolaisille tärkeistä palveluista ei voi siirtää poliitikoilta.

Mäenpään arvio: "On osattava tehdä tarkat sopimukset, joilla taataan palveluiden laadun säilyminen ja mahdollisuus valvoa, miten palvelu toimii. Muuten palvelut tai kouluremontit poistuvat demokratian piiristä."

3. Miljoonamarkkinat. Syntyisi niin suuret palvelumarkkinat, että jos kaikki kilpailutettaisiin yhtenä kokonaisuutena, kisaan pystyisivät osallistumaan vain suuret ja mahdollisesti kansainväliset yritykset.

Mäenpään arvio: "On pyrittävä siihen, etteivät vain suuret toimijat valtaa markkinoita. Pienet ja mahdollisesti kuntalaisille läheiset yritykset on huomioitava."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat