Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppatorin kelluva kylpylä edistyy

Allas-merikylpylä avautuu 2016, jos kaupunginhallitus hyväksyy hankkeen

Kaupunki
 
Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen
Arkkitehtitoimisto on tehnyt havainnekuvan Katajanokalle kaavaillusta kylpylä- ja virkistysalueesta.
Arkkitehtitoimisto on tehnyt havainnekuvan Katajanokalle kaavaillusta kylpylä- ja virkistysalueesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen

Katajanokalle kaavailtu kylpylä- ja virkistysalue on taas pienen askeleen lähempänä toteutumista. Helsingin yleisten töiden lautakunta puoltaa hankkeen ympäristöluvan hyväksymistä.

Lautakunta käsitteli aihetta tiistaina. Se antoi lausunnon kaupunginhallitukselle, joka päättää asiasta.

Korjaamo Groupin Allas-kylpylähanke ajaa aivan Kauppatorin viereen merikylpylää, jossa olisi kelluvan allasalueen lisäksi saunoja, kahvilapalveluita, auringonottoalueita ja merialueiden luontoa esittelevä Itämeri-keskus.

Lautakunta edellyttää, että ympäristöluvan pitäisi olla määräaikainen.

Altaalle pitäisi lautakunnan mielestä myös tutkia muita sijoituspaikkoja, kuten Hernesaarta. Kauppatori on keskeinen kohde vesiliikenteelle, jolta Allas veisi tilaa.

Lautakunnan mukaan Allas-hanke tukee matkailupalveluiden paranemista alueella.

Helsingin kaupunki virkamiehineen on ollut sitoutunut hankkeen edistämiseen, kertoo Helsingin Keskusta-projektin projektinjohtaja Marko Härkönen.

"Helsingin kaupunki on tehnyt kaiken mahdollisen, jotta käsittely etenisi ripeästi", Härönen sanoo. "Ely-keskuksella on ollut kuitenkin myös oma roolinsa, ja lupakäsittelyt lausuntopyyntöineen ovat viivästäneet hanketta."

Allas on Korjaamo Groupin ajama hanke, jolle Helsingin kaupunginvaltuusto näytti vihreää valoa jo kesällä 2013.

Allas-merikylpylän on tarkoitus avautua keväällä 2016. Altaan pop up -kahvila oli avoinna jo viime kesänä. Alun perin Altaankin piti valmistua kevääksi 2014.

Härkösen mukaan hankkeella on vielä edessään kolme kriittistä vaihetta. Ensimmäinen on rakennuslupien käsittely rakennusvalvontavirastossa. Toiseksi olisi järjestettävä korvaavia pistolaitureita alueen nykyisille aluksille. Tärkein vaihe on kuitenkin rahoituksen hankkiminen, mikä on Korjaamo Groupin vastuulla.

Korjaamo Groupin toimitusjohtaja Raoul Grünstein uskoo rahoituksen kyllä järjestyvän, kunhan vain loputkin luvat hankkeelle saadaan. Grünsteinin mukaan ihanteellista olisi, että lupaprosessit saataisiin kesän aikana kahlattua läpi, jolloin rahoituksen hankkiminen ja rakennustyöt päästään aloittamaan elo-syyskuussa.

"Tunnelmat ovat ihan myönteiset, joskin odottavat. Meidän näkemyksemme mukaan lupaprosessi on nyt loppusuoralla", sanoo Grünstein.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat