Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapanilan raiskaussyytteet käsitellään kokonaan suljetuin ovin

Epäillyn rikoksen uhri pyysi aineistoa salaiseksi 60 vuodeksi

Kaupunki
 

Helsingin käräjäoikeus on päättänyt, että Tapanilan raiskaustapauksen oikeuskäsittely käydään ensi maanantaina kokonaisuudessaan ilman yleisön läsnäoloa. Sitä oli pyytänyt asianomistaja eli epäillyn rikoksen uhri.

Samalla oikeus päätti, että myös asianomistajan henkilöys on pidettävä salassa.

Tuomioistuin päätti käsitellä syytteet suljetuin ovin, koska oikeudenkäynti käsittelee arkaluonteisia asianomistajan yksityiselämään liittyviä asioita ja syytettynä on alle 18-vuotiaita henkilöitä.

Yleisöltä suljettu käsittely ei ole käräjäoikeuden mukaan myöskään vastoin erittäin tärkeää yleistä etua.

Asianomistaja on pyytänyt myös syyttäjän haastehakemuksen ja muun oikeudenkäyntiaineiston julistamista salaiseksi 60 vuodeksi. Oikeus käsittelee tämän pyynnön maanantaina ennen varsinaisen pääkäsittelyn aloittamista.

Poliisitutkinnan mukaan viisi syytteen saanutta nuorta miestä oli ahdistellut junassa matkustanutta naista maaliskuussa.

Kun nainen jäi pois junasta Tapanilan asemalla, poikajoukko lähti poliisin tietojen mukaan seuraamaan häntä. Raiskauksen epäillään tapahtuneen ulkona Tapanilassa, mutta ei asemalla.

Viittä ulkomaalaistaustaista nuorta miestä syytetään törkeästä raiskauksesta.

Heistä yksi oli epäillyn rikoksen tekoaikana 18-vuotias, muut 15–17-vuotiaita. Tapaus herätti maaliskuussa julkisuudessa laajan keskustelun ulkomaalaistaustaisten henkilöiden tekemistä raiskauksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat