Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaivopuistossa 214 bajamajaa

Kaupunki
 

Helsingin kaupunki varustaa jälleen Kaivopuistoa vapun varalle. Alueelle tuodaan juhlijoita varten muun muassa yli 200 käymälää, jotta suurlähetystöjen ja muiden rakennusten pihat eivät muuttuisi epävirallisiksi wc-tiloiksi.

Siirrettäviä vessoja on tulossa 214 ja pisoaareja 24. Vessat tyhjennetään vapunpäivän aamuna perjantaina.

Vaikka ajatus olisikin periaatteessa pelkästään hyvä, on omien wc-tilojen tuominen puistoon kielletty.

Roskia varten Kaivopuistoon ja Helsingin keskustaan tuodaan muun muassa 15 avolavaa ja 75 tapahtumaroskista, joista kunkin vetoisuus on 3,5 kuutiota. Kuohuviinipulloja varten on neljä keräyslavaa, ja kytevälle grillijätteelle varataan peltitynnyreitä.

Jäteastioiden yhteenlaskettu vetoisuus on Helsingin kaupungin rakennusviraston mukaan yli 600 000 litraa.

Vappuaattona kaupungilla partioi 15 kaupungin työntekijää, jotka siivoavat paikkoja tarpeen mukaan. Vapunpäivänä liikenteessä on 24 kaupungin työntekijää, 40 yhdistyksistä värvättyä siivoojaa sekä ryhmä vapaaehtoisia.

Kaivopuistoon saavat ajaa ajoneuvolla vain luvan saaneet, kuten ruoanmyyjät. Jos vappupiknikille on tuomassa raskaita rakennelmia, pitää ne asetella nurmen sijasta kovalle pinnalle.

Pohjoisempaan on sääennusteiden mukaan tulossa jopa luminen vappu, mutta Etelä-Suomessa selvittäneen ilman lumihiutaleita.

Vappuaatto valkenee Ilmatieteen laitoksen mukaan poutaisena ja osin aurinkoisenakin. Vappupäivän sää on puolipilvinen ja etenkin lännessä saattaa tulla sadekuuroja. Molempina päivinä lämpötila voi nousta yli kymmenen asteen.

Helsinkiläisten vapunvieton keskelle on leijaillut lumihiutaleita ainakin vuosina 1994, 1999, 2005 ja 2011.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat