Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mantan lakilla on satoja koekäyttäjiä

HS seurasi lakin kulkua Otaniemessä

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Keskiviikkoiltana Mantan lakki oli menossa tuomariksi fuksispekseihin Espoon Otaniemessä. Lakin vappukiertueen järjestäjät Henje Kasslin ja Henrikki Soininen pitävät huolta päähineestä.
Keskiviikkoiltana Mantan lakki oli menossa tuomariksi fuksispekseihin Espoon Otaniemessä. Lakin vappukiertueen järjestäjät Henje Kasslin ja Henrikki Soininen pitävät huolta päähineestä. Kuva: Kimmo Räisänen

Kiirettä on pitänyt. Mantan lakki, pääkaupunkiseudun opiskelijavapun suurin symboli, on ollut tiettävästi ensi kertaa vapunaluskiertueella.

Lakki on yli viikon kulkenut vallan kamareissa ja Aalto-yliopiston kampuksilla. Vapputunnelman virittäjänä lakki on ollut pistämätön – sen on painanut päänsä vähintäänkin muutama sata koekäyttäjää.

"Lakista on herännyt monelle halu lähteä kirmaamaan sen kanssa, mutta on se aina takaisin tullut", kertoo kiertuejärjestäjä, opiskelija Henje Kasslin.

Mantan lakitusvuorot on jaettu pääkaupunkiseudun korkeakoulujen kesken. Tänä vuonna kunniamenot suorittaa Aalto-yliopiston ylioppilaskunta.

Kiertueajatus kumpusi halusta yhdistää Arabianrannassa, Töölössä ja Espoon Otaniemessä hajallaan olevia opiskelijoita.

"Tämä on meidän kaikkien yhteinen juhla", Kasslin kuvaa.

Joka vuosi Mantalle tehdään uusi lakki. Tänä vuonna sen toteuttivat Salla Seppälä, Lassi Luotonen ja Santeri Nuotio.

Jos lakkeja selviää juhlinnasta, ne arkistoidaan. Usein Manta hävittää päähineensä yön hulinoissa, eikä arkistoon vietävää ole.

Uutuus on sekin, että sosiaaliseen mediaan on voinut lähettää valokuvia itsestään lakin kanssa tunnuksella #matkallamantalle.

Muutama lähettäjä arvotaan mukaan nostokoriin, jonka avulla Manta lakitetaan aattoiltana.

Katja Kuokkanen HS
Otaniemi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat