Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi ei puutu rauhallisiin kuohuviinipiknikeihin

Vapunvietto on viime vuosina jonkin verran rauhoittunut Vantaalla ja Helsingissä

Kaupunki
 
Kuohuviinin siemailu puistossa ei häiritse poliisia, kunhan siemailija on aikuinen.
Kuohuviinin siemailu puistossa ei häiritse poliisia, kunhan siemailija on aikuinen.

Vappu avaa perinteisesti kesän piknik-kauden. Pääkaupunkiseudun poliisit sanovat, ettei rauhallinen aikuisten eväsretki puistossa ylitä poliisin puuttumiskynnystä julkijuopotteluun, vaikka seurustelun lomassa nautittaisiin alkoholia. Mutta jos meno yltyy häiritseväksi ja meluisaksi, poliisi puuttuu asiaan.

Ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisista sanoo, että partiot valvovat yleensä julkijuopottelua tehostetusti ydinkeskustassa. Aikuisten hillitty alkoholin nauttiminen ei välttämättä kiinnitä poliisin huomiota.

Artikkeliin liittyvät

"Jos aikuinen levittää Kaivariin viltin ja nauttii lasin skumppaa tai tölkin olutta, ei siihen ole tarvetta keskittää resursseja."

Roimu sanoo, että usein julkinen alkoholinkäyttö aiheuttaa lieveilmiöitä: paikkoja roskataan, puskiin virtsataan ja melutaan niin, että se häiritsee. Silloin poliisipartiolla saattaa olla juhlijoille asiaa.

Puistot ja kadut ovat ylikomisarion mukaan aavistuksen siistiytyneet takavuosista.

"Olemme halunneet toteuttaa tehostettua valvontaa ydinkeskustan alueella. Mielestäni siellä näkyy, että olemme jakaneet julkijuopottelusta rikesakkoja ja hävittäneet alkoholia."

Myös Vantaalla poliisi puuttuu herkästi häiritsevään alkoholinkäyttöön julkisilla paikoilla.

"Jos mennään yksityisille alueille ja meininki on meluamista ja häiritsemistä, siihen puututaan", sanoo komisario Jouko Lettojärvi Itä-Uudenmaan poliisista.

Lettojärvi sanoo, että jos näppituntumaan luotetaan, on tilanne Vantaan kaduilla ja puistoissa siistiytynyt etenkin nuorten kohdalla.

"Nuorten mielestä ei ole hienoa olla kaatokännissä, vaan sellaisessa olevaa katsotaan vähän vinoon. Sivistyneempään suuntaan saatetaan olla menossa."

Espoossakaan poliisilla ei ole tarvetta puuttua puistoissa tai rannoilla tapahtuviin piknikkeihin, kunhan roskaamista, häiritsevää käytöstä tai muita lieveilmiöitä ei ilmaannu.

"Mutta esimerkiksi koulujen pihoilla ja lasten leikkipaikoilla tapahtuvasta juopottelusta voi olla seuraamuksia, kuten rikesakkoja. Lisäksi julkisissa kulkuneuvoissa tapahtuva alkoholin nauttiminen on aina kiellettyä", komisario Aapo Isoaho Länsi-Uudenmaan poliisista sanoo.

Espoossa julkijuopottelutilanne ei Isoahon mielestä ole sen enempää siistiytynyt kuin pahentunutkaan.

"Se on kausiluonteista, eikä merkittävää muutosta suuntaan tai toiseen ole tapahtunut. Juhlapyhät ja ilmojen lämpeneminen työllistävät aina poliisia", toteaa Isoaho.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat