Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uimastadionilla pesii kanahaukkapariskunta

Lintujen pesäpuu on eristetty aidoilla pesinnän turvaamiseksi

Kaupunki
 
Juha Syväranta
Uimastadionin henkilökunta on nimennyt haukat Helmiksi (vas.) ja Heikiksi. Kanahaukka on Suomessa rauhoitettu lintu.
Uimastadionin henkilökunta on nimennyt haukat Helmiksi (vas.) ja Heikiksi. Kanahaukka on Suomessa rauhoitettu lintu. Kuva: Juha Syväranta

Kanahaukkapariskunta on asettunut taloksi Helsingin Uimastadionille. Maauimalan pohjoispäädyssä sijaitsevan männyn latvassa nököttävässä pesässä on ilmeisesti myös munia.

Uimastadionin henkilökunta on nimennyt kanahaukat Helmiksi ja Heikiksi. Kanahaukkapariskunnasta otetuista valokuvista on selvinnyt, että Helmi on rengastettu.

"Ensimmäiset havainnot kanahaukoista tehtiin jo helmikuussa. Vasta pääsiäisen pyhinä naaraslintu alkoi viettää säännöllisemmin aikaa pesässä, mikä viittasi siihen että Helmi alkoi hautoa pesässä munia", kertoo Uimastadionin liikuntapaikkamestari Sari Tamminen.

Pesimärauhan turvaamiseksi Helmin ja Heikin pesäpuu on eristetty aidoilla. Lisäksi valvontakamera on kohdistettu puuta kohti.

Uimarit pääsevät polskimaan Uimastadionille vasta sunnuntaina 10. toukokuuta, mutta lintujen ei uskota säikähtävän ihmisiä. Liikuntavirasto pyytää kuitenkin uimareita käyttäytymään rauhallisesti ja turhia meluamatta.

Petolinnuista on tuskin vaaraa Uimastadionin asiakkaille.

"On erittäin epätodennäköistä, että kanahaukat hyökkäisivät ihmisten kimppuun. Sitä tapahtuu hyvin harvoin. Vain pieni vähemmistö kanahaukoista on käyttäytynyt aggressiivisesti ihmisiä kohtaan, kun niiden pesään on kiivetty esimerkiksi poikasia rengastamaan", kertoo Helsingin kaupungin ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen.

Juho Jokinen HS
Taka-Töölö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat