Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näihin kantakaupungin paikkoihin Helsinki suunnittelee muutoksia

Tyhjiä paikkoja ja vajaita kortteleita on vielä kantakaupungissakin

Kaupunki
 

Helsingissä on vielä tyhjää tilaa, vaikka monesta kaupunkilaisesta tuntuu, että keskusta on jo täynnä. Vajaakäytössä olevia kortteleita muokataan uusia rakennuksia varten.

Kaupunkisuunnitteluviraston tuoreesta kaavoituskatsauksesta käy ilmi, että Helsingillä on tänäkin vuonna vireillä useita tiivistämishankkeita kantakaupungissa. HS poimi suunnitelmista seitsemän esimerkkikohdetta:

1. Kampissa Runeberginkadun ja Salomonkadun kulmaan kaavaillaan laajennusta hotellille.

2. Kun Hakaniemen silta uudistetaan, sen ympärille syntyy paikkoja uusille rakennuksille.

3. Katajanokalla Kanavakatu 14:n tonttia aiotaan muuttaa niin, että siihen saadaan liike- ja toimistorakennus sekä uusi kaupunkiaukio.

4. Siltavuorenrannan rinteeseen selvitetään mahdollisuuksia rakentaa asuintaloja niin, että kalliorinne ja Helsingin yliopiston rakennukset säilyvät kaupunkikuvassa.

5. Kaapelitehtaaseen ja sen itäpuolelle suunnitellaan tiloja Tanssin talolle.

6. Sörnäisissä teurastamon alueella Lihapihalla on kaksi puolityhjää korttelia. Niistä on tarkoitus tehdä kortteleita, joissa on limittäin asuntoja, toimistoja ja liiketilaa.

7. Munkkiniemeen Rakuunatielle ja Luuvaniementielle suunnitellaan asuinkerrostalojen rakentamista 450 asukkaalle.

 

Myös Sörnäisiin Katri Valan puiston reunalle Käenkuja 6:een ollaan valmistelemassa mahdollisuutta rakentaa kahdeksankerroksinen asuintalo pysäköintikannen tilalle. Suunnittelua esitellään maanantaina 4. toukokuuta kello 17.30–19.30 Kallion kirjastossa.

1. Hotellilaajennus suunnitteilla, 2. Lisää tilaa taloille, 3. Toimistorakennus ja aukio, 4. Mahdollisia asuintaloja, 5. Tanssin talolle ehdotettu paikka, 6. Asunto- ja toimistokortteleita, 7. Asuinkerrostaloja
1. Hotellilaajennus suunnitteilla, 2. Lisää tilaa taloille, 3. Toimistorakennus ja aukio, 4. Mahdollisia asuintaloja, 5. Tanssin talolle ehdotettu paikka, 6. Asunto- ja toimistokortteleita, 7. Asuinkerrostaloja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat