Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maunulan ostoskeskuksen purkaminen alkoi

Kaupunki
 
Tuija Salmi
Purettavan ostoskeskuksen tontille suunnitellaan hitas- ja asumisoikeusasuntoja.
Purettavan ostoskeskuksen tontille suunnitellaan hitas- ja asumisoikeusasuntoja. Kuva: Tuija Salmi

Suursuon ostoskeskuksen purkaminen on käynnistynyt Helsingin Maunulassa. Rakennusta ympäröivät työmaa-aidat ja kaivinkoneet jyräävät vanhaa ostoskeskusta maan tasalle.

Ostoskeskus puretaan ainakin ensi alkuun helsinkiläisten veronmaksajien kustannuksella.

Toimistopäällikkö Esko Patrikainen Helsingin kiinteistövirastosta kertoo, että kaupungilla on vireillä purkamisesta ja sen kustannuksista kanne oikeudessa.

"On ollut koko ajan selvää, että kaupungin maksettavaksi purkaminen lopulta jää, sillä Suursuon Ostoskeskus Oy on ilmoittanut jo aikaa sitten, ettei heillä ole rahaa purkamiskustannuksiin", hän sanoo.

"Olemme nyt hakeneet suoritustuomiota, jonka mukaan puramme ostoskeskuksen yhtiön kustannuksella. Yhtiö on antanut luvan purkutöiden aloittamiseen."

Myöhemmässä vaiheessa purkukustannuksia yritetään saada perinnän kautta takaisin.

"Sitä, kuinka tuloksekasta perintä on, on vaikea arvioida", toteaa Patrikainen.

Tontille on tulossa asuntoja. Helsingin asuntotuotantotoimisto (ATT) suunnittelee ostoskeskuksen tilalle hitas- ja asumisoikeusasuntoja. Rakennustyöt alkavat mahdollisesti jo ensi syksynä.

"Kaikkein tärkeintä meille on saada Pakilantie oikaistua, sillä se on ollut jo pitkään melkoinen formularata. Kadun korjaaminen on turvallisuuskysymys."

Patrikainen kertoo, että pahasti rapistuneessa ja tyhjillään olleessa ostoskeskuksessa on ilmennyt viime aikoina myös ilkivaltaa.

"Siellä on tehty tihutöitä, ja ilmeisesti jonkinlaista majoittumistakin rakennuksessa on ollut. On hyvä, että ostoskeskuksen purkaminen on vihdoinkin alkanut, ennen kuin rakennuksessa tapahtuu jotain pahempaa."

Marju Järvinen HS
Oulunkylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat